shareit

Ари Нейгъл е „Сперминатора“ – израелецът, който стана баща на повече от 100 деца

| от |

Уикипедия е изключително необятна онлайн енциклопедия, в която можем да открием доста интересни факти, както и информация за различните действия. Освен наличието на история и информация, откриваме и профилите на велики личности. В този случай искаме да обърнем внимание на г-н Ари Нейгъл.

Информацията за него не е толкова много, но улавя основната есенция на неговата дейност. Г-н Нейгъл е американски професор по математика – уважавана професия в днешно време, но вместо да се фокусираме върху нея, обръщаме внимание на хобито му. В интернет, а и за американците, той е известен със своя прякор „Сперминатора“. Причината да носи това прозвище е факта, че това е мъж, който има повече от 100 деца, както показва статистиката през май 2022 г.

Ари е роден в еврейско семейство в Ню Йорк и е 5-тото от 7 деца в семейството. Успява да завърши университета Св. Джон в Ню Йорк. Трупа сериозна компенсация от катастрофа с мотор, когато се е опитвал да обикаля света и след това изчезва за известно време. Прекарва известно време училището по икономика в Лондон, а след като се завръща в Ню Йорк, заема длъжността на професор в Градския университет на Ню Йорк, където освен математика, преподава и компютърни науки. Първото му дете се ражда от нежелана бременност, като за доброто на детето двамата се женят, но живеят на отделни адреси.

Някъде там мъжът прави и своето първо дарение на ДНК материал, като дори пуска обява в Craiglist. Първите клиентки са лесбийска двойка, която иска да има деца. Малко след това прави дарение на друга дама. Оказва се, че има и друга платформа за донори, където легално всяка една двойка може да избере донор. Оказва се, че Ари дарява по няколко пъти в годината. И през 2016 г. става ясно, че официално е станал баща на около 22 деца.

Всичко това е наистина прекрасно, но точно тогава изданието New York Post ще постави и прякора „Сперминатора“. Малко след като неговата история е показана. Оказва се, че мъжът има още един сайт, където може да се заяви дарение, но когато Здравния департамент се свързва с него, посочва, че предлагането на ДНК материал по този начин може да се смята за незаконно. След кратко размишление, същите хора пращат и второ писмо, където посочват, че реално това няма как да влезе в някакво противоречие срещу закона.

От 2021 г. Ари продължава да използва своята платформа и предоставя ДНК материал, при това без да изисква някакви легални или по-сериозни изисквания. Единственото условие е, че той може да вижда децата от време на време, но няма да ги издържа финансова. По тази причина е съден от 5 майки, които са имали 9 деца от него и са поискали издръжка. Ари дори пътува, за да се срещне с двойки, които не се намират в този щат. В замяна иска да му се заплати самолетния билет, но не иска и не таксува никой за предоставената услуга.

Има и още една много важна подробност – много от въпросните процедури са направени по естествен път – с други думи, полов контакт. Малко по-късно решава да премине на изкуствен метод, носейки необходимата течност в купичка, за да предпазва себе си и майката от риска. В такива моменти зареждането на същата се случва в публични тоалетни. Най-често изборът е така наречените магазини „Таргет“ и това оформя втория прякор „Target Donor“. През 2017 г. Ари е предоставил своя материал на 6 различни банки в Израел.

През 2018 г. му е забранено да продължава да предоставя в Израел, причината е, че има твърде много деца и е трудно, че изобщо ще може да играе ролята на баща за много от тях. През 2020 г. математикът ще вземе паспорта на брат си, за да направи дарение на друга израелска жена. По време на пандемията става ясно, че неговите дарения са се повишили многократно, особено когато е започнал да преподава онлайн.

Около 60 от майките, които са използвали неговите дарения, разполагат с лична фейсбук група, като същата носи името „Бебетата на Ари“. От Май 2020 г. става ясно, че броят им официално е надвишил 100 деца. През 2021 г. мъжът дори дава интервю на изданието „Esquire“ и твърди, че смята да се оттегли и да се фокусира върху вече съществуващите деца, защото все пак има и възраст и стареене на неговата семенна течност. През 2017 г. е пуснат и неговия първи документален филм „The Sperminator“, последван от втори през 2022 г. – The Baby Daddy.

 
 
Коментарите са изключени за Ари Нейгъл е „Сперминатора“ – израелецът, който стана баща на повече от 100 деца

Повече информация Виж всички