shareit

Руското канибалско семейство, което не призна колко жертви е консумирало

| от |

Канибализмът е едно от най-зловещите престъпления, пред което всяка правораздаваща система се изправя. Преследването и издирването на този вид психично болни хора може да се окаже особено трудно по една единствена причина – рядко остават следи. Ето защо през последните няколко години в Юркутск се говори с особен страх за канибалската фамилия, която най-вероятно би могла да продължи да задоволява точно този апетит. Историята на Дмитри и Наталия е особено скромна. Семейство Бакшееви живее в особена антисоциална среда и рядко може дори да се забележи от съседите.

Никой не ги познава, никой не ходи на гости, рядко се сприятеляват с някого и по технически причини можем да бъдем сигурни, че точно този вид социализация е особено кратък. Дмитри е роден през 1982 г. а Наталия през 1975 г. Жената работи като главна сестра във Военна болница, но след като няколко пъти е наказвана за работа в нетрезво състояние, най-накрая е уволнена в следствие на хроничната злоупотреба с алкохол.

Междувременно Дмитри разполага с криминално досие, съден е за обир, кражба на автомобил и когато първото убийство насочва погледите именно към него, инспекторите не разбират, че останалите престъпления вече са с изтекла давност и са изчистени от досието. Мъжът работи като строителен работник и домашен помощник. През 2012 г. двамата се срещат и заживяват заедно в училищно общежитие, стаята била наследена от Наталия от предишния ѝ съпруг. Високата бедност в региона не би накарала никой да обърне внимание на семейството, за мнозина, това са най-обикновени бедни хора, които трудно биха могли да спечелят каквото и да е внимание. И в следващите 5 години никой не им обръща внимание.

Поне докато полицията не получава сигнал за неизвестно тяло или по-точно останки от такова. Жертвата е Елена Вашрушева на 35 г. Според историята на съпругата. Елена работила като сервитьорка и по нейните думи, често флиртувала с нейния партньор. Елена била поканена от семейството и след тежка алкохолна сесия, както и няколко провокации, именно съпругата я убива с 15 удара с остър предмет в тялото. Криминалистите по-късно ще споделят, че действието със сигурност не е извършено за първи път, поради простата причина, че след като Елена спира да диша, двамата са участвали в разчленяването ѝ.

Някои части били прибрани във фризера, докато други са разхвърляни в региона. Преди това Наталия ще позира с някои от частите на жертвата, ще си направи селфита, а други части ще бъдат сготвени. Годното за консумация месо е замразено и с това сякаш историята приключва. Полицията прави по-обстойно издирване, но без резултат. Разкритията обаче идват, когато Дмитри губи своя телефон. Откривателите бързо разглеждат съдържанието и откриват някои особено смущаващи кадри. Мобилното устройство е занесено в полицията и отговорите се разкриват бързо.

В скромната обител на семейството става ясно, че може да се открият и останалите части на жертвата. Открит е дори любимият тиган, който се използвал за пържене на човешко месо. През същата година на хоризонта се появява още един сериозен проблем, властите забелязват редица други случаи на канибализъм, но без каквито и да е следи. Дмитри и Наталия в последствие споделят, че към момента на залавянето са успели да консумират повече от 30 души, а практиката започнала още през 1999 г. Според легендата, Наталия захранвала пациентите в болницата с човешко месо, без да им съобщава и никой не разбрал.

Историята не става по-добра, защото семейството използвало интернет сайтове за запознанства, с които да привлича жертвите си от всички краища на Русия. А след като неограниченият ресурс започнал  да идва самостоятелно, двойката започнала да готви и храна, като някои от основните им ястия са продавани дори в ресторанти. По време на делото, няколко пъти полицията се опитва да прикрие основните проявления на лудост в семейството и многократно повтаря, че жертвата е само една, докато в медиите не се пускат снимки на останалите жертви. Оказва се, че един от полицаите е успял да направи копие.

По време на обиска в апартамента, семейството имало останките само на последната си жертва, следователно не е ясно какво се е случило с останалите 29 души, но ако се вярва на показаните, най-вероятно са били консумирани от аудиторията. Съдебният лекар обаче е на мнение, че разрезите са направени от човек с опит, следователно можем само да гадаем какво наистина се е случило. За да може историята да стане още по-смразяваща, показанията на Наталия споделят, че именно съпругът е одрал трупа на жертвата, свалил кожата и черепа, а ушите и устните откъснал със зъби. По-късно жената променя своите показания и отрича всичко.

Адвокатът на семейството пък заявява, че именно съпругата не може да държи острие и няма базовите познания,  за да направи манипулацията толкова съвършено, както по-рано съдебните лекари потвърждават. Когато обаче се задава въпросът: ако това семейство няма канибалски наклонности, тогава защо консервира човешко месо във фризера си? Никой нямал отговор на този въпрос, а според данните, военното лечебно заведение се опитвало да потули случая, за да не привлича внимание към себе си.

На една от снимките, където Дмитри и Наталия позират през 1999 г. до човешка глава, експертите заявяват, че същата е фалшива и не е на реален човек. Опитът да се разпознаят лицата на останалите жертви, запазени в телефона на мъжа, също са неуспешни и това мотивира разследващите да мислят, че най-вероятно са фалшиви. През 2017 г. се твърди, че така наречената жертва е била открита и няма смисъл да се повдигат обвинения. 12-годишна присъда се издава на Дмитри, който получава прякора „Дяволът“ и я излежава в строг тъмничен затвор.

При опит да бъде помилван, бившият работник е изпратен обратно за пълния период. Малко по-късно от затвора съобщават, че е починал, а властите отказват да признаят каква точно е причината за смъртта му. Адвокатът му получава само дневника, в който е нарисувана актрисата Одри Хепбърн, но отказва да коментира други записки във времето, в което убиецът лежи. Ясно е само, че Дмитри е преживял точно 3 години в затвора.

Неговата любима получава присъда от 11 години. В затвора и двамата разказвали, че месото във фризера било от бездомни кучета и котки, ала и това не отговаряло на истината. До днес няма отговор дали някои от жертвите са реални хора или не, отговори липсват, а и вдовицата отказва да разкрие повече информация, защото не иска да увеличи своята присъда.

 
 
Коментарите са изключени за Руското канибалско семейство, което не призна колко жертви е консумирало

Повече информация Виж всички