shareit

Мечката, която изяде 30 кила кокаин

| от |

Нездравата пристрастеност на Мечо Пух към меда притеснява, но изведнъж изглежда трогателна до тази на въпросната мечка.

Истинската история на Кокаиновото мече – още известна като Пабло ЕскоМеч („Pablo EskoBear“, на английски играта на думи е по-сполучлива) – в момента се прави на филм като на режисьорския стол е Елизабет Банкс . И честно казано, освен ако в също предстоящия „Падингтън 3“ пристрастяването на мечето Падингтън към мармалада не завие рязко към безжалостна наркомания, ще му трябват адски много усилия, за да се конкурира с най-странния филм за мечки през тази година.

Мечката, която изяде 30 килограма кокаин

На 11 септември 1985 г. старец в Кентъки се събужда и излиза навън… където намира труп на мъж пред дома си – което би било необичайно начало на една сряда, дори трупът да не носеше бронежилетка и да не бе вързан за парашут.

И това беше само малка част от неговия ансамбъл, който включваше още очила за нощно виждане, няколко пистолета и… кокаин на стойност около 14 милиона долара. Възрастният господин се обажда в полицията – какво друго да прави… – и тя от своя страна идентифицира тялото като Андрю С. Торнтън II, бивш парашутист, служител в органите на реда срещу наркотиците и адвокат, който явно комбинира тези си уникални умения като става контрабандист на наркотици с парашут за престъпен синдикат, известен като „Компанията“.

Торнтън, който получава Пурпурно сърце, след като е ранен, докато е в Доминиканската република по време на революцията, пуска самолета си на автопилот, след което скача от него, за да предаде кокаина, след като кацне безопасно в Кентъки. Самолетът му се удря в земята на 96,5 километра разстояние, докато злощастният Андрю – почти веднага.

Не е известно дали парашутът му не е успял да се отвори или просто го е отворил твърде късно. Приятелите му казват, че той е обичал да играе игра на нерви, като изчаква колкото е възможно повече преди да го отвори.

„Трафикантът е ясен. Кажи каква е тази Кокаинова мечка?“ Добре, добре….

Около три месеца по-късно в националната гора Чатахучи в американския щат Джорджия – близо до мястото, където е намерен самолетът – е открита 79,4-килограмова черна мечка, заобиколена от 40 отворени найлонови пакета, които съдържаха следи от кокаин. Въпреки огромното си тегло, мечката не може да се съревновава с около 31,8 килограма кокаин, които пакетите съдържат, и умира от свръхдозата.

„Стомахът на мечока беше буквално натъпкан до горе с кокаин“, казва съдебният лекар, който преглежда животното, пред Kentucky For Kentucky. „Няма бозайник на планетата, който да оцелее след такова количество. Мозъчен кръвоизлив, дихателна недостатъчност, хипертермия, бъбречна недостатъчност, сърдечна недостатъчност, инсулт…“

Elizabeth Banks in Afghanistan 1 (cropped)

Елизабет Банкс

Но въпреки състоянието на вътрешностите на мечката, отвън тя изглежда доста добре.

Тук историята й получава странен епилог. Изследователят изпраща тялото да бъде препарирано, след което то отива да живее в посетителския център в Националната зона за отдих на река Чатахучи.

След пожар мечката е преместена в Далтън, където скоро след това изчезва. По времето, когато други откраднати артефакти са открити в заложна къща, мечката вече е продадена на легендата на кънтри музиката Уейлън Дженингс, който обаче не знае предисторията й.

Оттук мечката се отправя към Вегас, където живее в имението на Рон Томпсън – човек, който организира забавления за милионери, докато са в града – където остава години наред. След това се насочва към Рино, след като е купена от Жу Танг, собственик на магазин за традиционна китайска медицина, след като Томпсън умира и вещите му са разпродадени на търг.

В магазина остава дълги години, където основната й работа изглежда е да плаши до смърт съпругата на Танг.

Мечката най-накрая е проследена от вестник Kentucky for Kentucky, който разказва цялата й сага, след което е скоропостижно върната в Кентъки през 2016 г., където туристите сега могат да я видят в Kentucky Fun Mall в северен Лексингтън. Подходящо място за почивка на една бедна мечка, която изяде 40 торби с кокаин.

 
 
Коментарите са изключени за Мечката, която изяде 30 кила кокаин

Повече информация Виж всички