shareit

Жената, по която модната индустрия прави дънките си

| от |

Женските дрехи са толкова разнообразни и идват в толкова много размери, че е извънредно непосилно да се намери нещо по мярка. За да се справи с този проблем, модният бизнес има няколко номера и един от тях е Наташа Вагнер.

Наташа е родена през 1981 и преди в началото на века успява да превземе въпросния моден бизнес, когато се разбира, че тя има „перфектното дупе“. Оттогава тя своеобразно определя стандарта за това как дамските панталони трябва да стоят и работи за марки като Levis, Old Navy, Gap и Paige Denim, както и много, много, много други.

Думата „перфектен“, особено що се отнася до женската фигура, е изключително субективно понятие. Какво е то обаче според модата? Означава, че въпросната част от тялото й не е „нито голяма, нито малка, нито издадена, нито плоска…“ С други думи – перфектното дупе е възможно най-нормалното във всяко едно отношение. Наташа притежава и старателно поддържа именно такова.


Вижте тази публикация в Instagram.

No End to these denim days. #denimfordays #fitmodel #bluejeanbaby @noendusa #NoEnd #NoEndDenim

Публикация, споделена от Natasha J. Wagner (@natashajwagner) на

Висока е 1,72 и за височината си има идеална пропорция между таз и ханш. Момичето първоначално не е наясно с този факт, докато нейна приятелка от модна агенция не взима мерките й от чисто любопитство през 2001, когато забелязват фигурата й. След това агенцията дава мерките й на компания за дънки, която търси човек с подобно на нейното тяло. Компанията в последствие кани Наташа за фотосесия и откриват, че дънките им й стават перфектно без никакво допълнително нагаждане или фокуси с фотоапарата. Това е началото на кариерата на Наташа Вагнер – за някои фирми тя моделства, но за други просто обува панталоните им, за да се види как й седят.

Кръстът на Наташа е 28 инча (71 см.), което пада точно в средата на стандартите за индустрията, който е 24 – 32 инча. Дизайнерът Жулиен Жармон казва: „Тя притежава перфектното съчетание от различни типове тяло. Ако моделираш по някой с много извивки или по някой без никакви извивки, се ограничаваш и дрехите ти няма да стават на противоположния тип. Затова Наташа играе такава важна роля. Тя представя и двата свята – хем е слаба, хем има извивки. Има и чудесни крака, които са подходящата дължина, така че дънките ни ще стават и на високи хора, и на ниски.“

Така, когато иска по-голям размер, компанията за дрехи може просто да направи по-голяма версия на панталоните, които тества на Вагнер, и обратното, ако иска по-малък размер – просто и в двата случая запазва пропорциите на дрехата. Затова, откакто започва работа в бранша, Вагнер често е канена само да обуе панталоните, без да ги моделира, единствено за да видят шивачите и дизайнерите как й седят.

Освен това – защото Вагнер тества предимно дънки и го прави от години – днес тя е канена и като консултант от дизайнери и производители, за да изкаже мнението си за евентуални подобрения по продуктите им. Както казва Шон Барън от Re/Done: „Тя има детайлно и пълно разбиране за това как едни дънки трябва да седят“. А по думите на самата Наташа: „Веднъж щом разбрах терминологията около дънките, започнах да помагам на дизайнерите да изгладят детайли и да обърнат внимание на неща, които иначе може да се пренебрегнат. Те са заети, работят върху новата си колекция. Аз се фокусирам върху това как седят дънките и мога да посоча конкретни неща като дали задната част се надига и такива неща. Много често на дънките са направени така, че след малко носене вътъкът на дрехата започва да се вижда. В такъв случай аз мога да предложа друг начин за конструирането й или различен шев. Знам как трябва да изглежда тялото в дънки и затова мога да им кажа как да ги направят по-добре.“

За да поддържа ценната си фигура, Вагнер изпълнява строга диета и има също толкова строг тренировъчен режим, които се състои от клекове, тичане и елипса.

За себе си дамата казва: „Много съм поласкана, че някой би казал, че имам перфектното дупе.“ И добавя, че когато й казали за нейните мерките, се почувствала „все едно спечелих от лотарията“, защото те са точно такива, от каквито се интересува модната индустрия за модел на дънки, което й дава възможност за лукративна, макар и нетипична кариера в една от най-конкурентните индустрии на света.

 
 
Коментарите са изключени за Жената, по която модната индустрия прави дънките си

Повече информация Виж всички