Ресторант сервира супа на половин век

| от |

В град Крун Теп Маханакон (по-известен като Банкок) има ресторант Уатана Панич, който е носител на редица награди… и в който можете да си поръчате супа от говеждо и козе месо на 49 години.

Супата, за която изненадващо казват, че е „вкусна и ароматна“, както и с „истинска дълбочина на вкуса, която е трудно да се обясни“, е приготвена от три поколения готвачи. Всяка вечер готвеното в тенджерата се слага на съхранение и на следващия ден се вади отново, добавят се още съставки и целият процес протича пак, ден след ден, в продължение на десетилетия.

В Япония в ресторант Отафуку в квартал Асакуса в Токио се сервира яхния, наречена „оден“, която се допълва непрекъснато от 1945 г. насам. Твърди се, че единствената причина, поради която не датира от 1916 г., когато е открит ресторантът, е, че е била затрита при въздушно нападение по време на Втората световна война.

Както показват постоянните клиенти, липсата на мъртви и редица добри отзиви в Tripadvisor, супите са безопасни за консумация, въпреки че не бихме препоръчали да си ги приготвяте у дома.

На първо място, всъщност не е като да ядете парчета месо отпреди десетилетия. Може и да може да се намерят следи от оригиналните съставки, но определено сме в ситуация, която напомня парадокса с Корабът на Тезей.

Всеки случай, супите се се държат редовно на котлона, достатъчно горещи, за да убият всички бактерии, попаднали в тях. Стига целенасочено да не се добавят вредни за човешкото здраве съставки и супата да се вари постоянно при температура, която убива вредните бактерии, тя може да се допълва и консумира дълго, дълго време.

 
 
Коментарите са изключени за Ресторант сервира супа на половин век

Повече информация Виж всички