shareit

Руски самолет откри 48 отломки от Airbus 320 на Air Asia

| от |

Самолет на Министерството на извънредните ситуации на Руската Федерация (МИС РФ) Бе-200 откри десетки отломки от падналия в Яванско море Airbus 320-200, информират ИТАР-ТАСС и РИА Новости.

Летателният апарат участва в търсенето на следи на самолета, като за целта вече е обследвал над 300 кв. км от акваторията. „Сводният отряд на МИС РФ продължава издирвателните работи в състав на международни сили. В района на операцията от самолета Бе-200 са открити 30 предмета, един от които е класифициран като „тяло на човек в спасителна жилетка“, информират от пресслужбата на руското ведомство.

По-късно от МИС РФ допълниха, че всъщност откритите предмети на мястото вече гонели бройка от 50, а обследваният район е тройно по-голям от обявения по-рано – около 1,1 хил. кв. км. „Координатите на откритите 48 предмета са предадени в международния щаб за провеждане на издирвателната операция“, коментира главният военен експерт на ведомството Едуард Чижиков.

От ведомството също така информираха, че към операцията по издирването на „машината“ на Air Asia са се присъединили и руски водолази. От ведомството уверяват, че спасителните екипи работят „в изключително тежки условия“. Както е известно, самолетът на малайзийската авиокомпания Air Asia с цели 162 души на борда, е изчезнал от радарите още преди десетина дни – на 28 декември 2014 г.

Николай Марченко

 
 
Коментарите са изключени за Руски самолет откри 48 отломки от Airbus 320 на Air Asia