shareit

Лубиц искал всички да знаят името му

| от |

Бившата приятелка на Андреас Лубиц, който е заподозрян, че умишлено е причинил самолетната катастрофа във вторник, твърди в интервю, че той искал всички да узнаят името му.

Пред германския таблоид „Билд“ 26-годишната стюардеса Мария разказва, че когато чула за разбилия се в Алпите самолет, веднага си спомнила една фраза на Лубиц: „Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система и целият свят ще узнае моето име и ще си спомня за мен“, пише БГНЕС.

„Той е сторил това, защото е разбрал, че заради здравословните му проблеми неговата голяма мечта – да работи в „Луфтханза“ като капитан и като пилот на дълги полети, практически е неосъществима“, добавя тя.

Младата жена обяснява, че се е разделила с Лубиц, защото ставало все по-ясно, че той има проблеми. „Когато спорехме, той не издържаше и започваше да ми крещи. Нощем пък се събуждаше от кошмари и викаше: „Падаме!“, разказа още тя.

На пресконференция прокурорът на Марсилия даде подробности за последните моменти на фаталния полет. Минути преди катастрофата, нещо се е случило с Андреас Любиц и у него е станала промяна.

Първите 20 минути двамата пилоти са разговаряли нормално. дори възпитано и любезно, като нормални пилоти по време на полет. Нищо необичайно не се е случило. След това се чува как капитанът подготвя информацията за приземяването в Дюселдорф, а отговорите на помощника му са лаконични.

Стана ясно още, че Андреас е познавал добре местността, в която стана катастрофата. По думите на негов колега от школата за пилоти в Монтабаур, Лубиц е летял в тази част на френските Алпи с планер. По-рано френските медии информираха, че Андреас Лубиц е почивал там със своите родители от 9-годишна възраст.

 
 
Коментарите са изключени за Лубиц искал всички да знаят името му