Днес гостуваме кулинарно на Денислав Георгиев (http://www.denislavgeorgiev.eu), а в блога му освен още хубави рецепти, има и куп интересни неща за спорта, природата, книгите, медиите, обществото…
Хайде да пропуснем спора дали и кога пипера и чушките са едно и също. Тъй като съм от Варна ще му казвам пипер. За хората от останалата част на света пояснявам – става дума за чушки.
Обещах да споделя любимите си рецепти с които посрещнахме Новата година и милите си гости. Стори ми се неуместно да пиша за храна през първите дни след празниците, надявам се малко да сте поизгладнели вече. Доста хора са на диета – така че, тази лека рецепта става и за тях.
Ако пиперът Ви е замразен, добре е да се сетите по с време да го извадите от фризера. Да се размрази сам на стайна температура, а не да минава през микровълновата.
Докато го чакаме можем да си обелим и нарежем (пресоваме) чесън. Слага се на вкус – най-често ползвам следната формула:
Ч=П/2
Ч=брой на скилидките чесън
П = брой пиперки в салатата
След като пиперът е готов го режем и добавяме другата основна съставка – сирене на едри кубчета.
Смесваме пипер, сирене, чесън, орехи и добавяме зехтин. Аз лично не слагам сол, но ако обичате…
Накрая съвсем малко магданоз за хубост и салатата е готова:
Време за приготвяне – не повече от 20 минути. Ако пиперът Ви е в буркани и трябва да се бели става малко по-бавно.