Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.
Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg
Рецепта за най-българския празник Гергьовден от Виолета Матева
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
2-3 връзки пресен лук
листа пресен джоджен
сол,черен и червен пипер
100 мл олио
1 ч ч вода или 1 ч вино
Начин на приготвяне
Нарязва се пресния лук на едро и се поставя в тавата, в която ще печем. Отгоре се накъсват листа пресен джоджен, така запазват аромата си. Месото се измива и нарязва на едри порции. Намазват се с олио, сол, черен и червен пипер и се нареждат върху лука. Сипва се водата или виното и тавата се покрива с алуминиево фолио.
Печем в загрята фурна на 180 C за 2 часа и половина. После сваляме фолиото и се допича до златиста коричка около 30 мин. Сервираме порция агнешко върху канапе от ориз. Месото става сочно и много вкусно.
Добър апетит !