shareit

ИКЕА представи лимитираната колекция GLÖDANDE

| от chronicle.bg |

ИКЕА продължава своите колаборации с водещи имена от света на модата с най-новата си лимитирана колекция – GLÖDANDE, която е създадена в партньорство с белгийския дизайнер Валтер ван Бейрендонк.

GLÖDANDE дава възможност на хората да прибавят към своя дом нещо неочаквано и модерно. Тя включва платове, канцеларски материали, торби за пазаруване, килими, порцелан и възглавници. Ван Бейрендонк подхожда както при създаването на модна колекция – разказва история, която се вплита в едно с лимитираното издание на ИКЕА.

В основата на GLÖDANDE Ван Бейрендонк поставя пет приказни създания, наречени Вундермои. Те обитават царството на облаците, а отличителните им черти присъстват върху всички артикули от серията.

Валтер Ван Бейрендонк има репутация на бунтар в света на модата. Известен е като „гиганта“, „бунтаря“ и „аутсайдера”. Той е част от Антверпенската шесторка, включваща едни от най-талантливите и ексцентрични модни дизайнери, завършили Кралската академия по изящни изкуства в Антверпен, Белгия, в началото на 80-те. Те се отличават с различно и радикално виждане за модата, превръщайки своя малък град в значима дизайн дестинация.

 
 
Коментарите са изключени за ИКЕА представи лимитираната колекция GLÖDANDE