shareit

Сърша Ронан: малкото чудо на голямото кино

| от chronicle.bg |

Все по-малко млади актьори в киното днес успяват още от ранна възраст да демонстрират огромния си актьорски потенциал.

Открояват се обаче две имена на млади актьори, които успяват, още ненавършили 25 години, да докажат, че са обещаващи актьори с голямо бъдеще в големи заглавия (големи като стойност, не като бюджет и приходи). Това са Сърша Ронан и Тимъти Шаламе.

Днес имаме повод да се обърнем към първото име.

На крехката възраст от 24 години Сърша Ронан вече е от най-търсените и уважавани млади актриси в Холивуд. А този киносезон тя заемаше централно място в предсказанията на критиците за големите актьорски награди. Повод за това беше филмът „Кралицата на Шотландия“, в който Сърша поема амбициозната роля на Мери Стюарт. От днес филмът вече е по кината у нас и макар цялостното му представяне да е далеч под очакванията ни, няма как да не откроим доброто изпълнение на актрисата в главна роля. Премиерата на „Кралицата на Шотландия“ е и повод да се обърнем не толкова назад, когато Сърша Ронан прави първите си стъпки в света на седмото изкуство.

Още от дебюта си, когато е още на 14 години, във филма „Изкупление“, талантът й е разпознат и след него следват само по-добри и по-добри проекти.

И независимо от присъдата към „Кралицата на Шотландия“, кариерата на Сърша няма изгледи да приключи скоро. Напротив – тя едва сега започва. Предстои да я видим в екранизация на романа „Малки жени“, която трябва да излезе тази година.

По повод премиерата на „Кралицата на Шотландия“ можете да прегледате галерията горе, в която сме събрали 5 филма, които павираха пътя на Сърша Ронан към голямото и стойностно кино.

 
 
Коментарите са изключени за Сърша Ронан: малкото чудо на голямото кино