Време е за нещо италианско от Дарин Стойков (http://fkusno.com).
Темата паста-сос има толкова вариации и „оригинални“ рецепти, колкото вероятно е населението на Италия, умножено по 2.7 (примерно). Всеки дом претендира да е открил някоя комбинация, всяка италианска баба предава в наследство не само сватбения си воал, а и скрижалите с рецептите като семейно съкровище. Убеден съм, че това, което сготвих, вече е било открито някъде и се приготвя на големи семейни празници, сватби и кръщенета. Което го прави още по-вкусно, не мислите ли 🙂
Да направя уточнението, че не е традиционнатат паста, плувнала във вкусен и обилен сос. Малко по-различно е.
Необходимите продукти:
Сложете тигана на котлона, загрейте зехтина и задушете леко лука. Добавете чушките и след малко и тиквичките. За повече аромат, може да залеете с половин чаша бяло вино. Подправете със сол и черен пипер.
Сварете съгласно указанията прясната паста (равиоли в моя случай) и добавете към зеленчуците в тигана. Разбъркайте добре, за да се смесят и ароматите.
Сервирайте като предястие, основно или гарнитура. В моят случай отгоре за разкош сложих малко босилково масло, как се прави то – съвсем скоро тук 🙂
Наздраве! Времето за приготвяне е приблизително 30 минути.