shareit

Мъжете, които винаги ще са на мода

| от Дилян Ценов |

Преди време направихме подбор на звездите от миналото, чиято красота и сексапил ще останат вечни и се приемат за еталон дори днес, макар и малко позабравени. Днес обръщаме внимание на другата половина еталони – мъжете.

Тук не става дума за тези, които трупат маса, за да имат мускулести тела, а онези, които освен красиви тела имат и най-важното – стил. Защото както Коко Шанел казва: „Модата отминава, стилът остава“. Това важи в пълна степен за мъжете.

Днес, когато кичът е издигнат в култ, а скандалният и крещящ вид е единственият начин да привлечеш вниманието, еталонът за мъжка красота доста се е изменил от времето, когато Кларк Гейбъл само с усмивка е покорявал женските сърца (сетете се за филма „Отнесени от вихъра“, 1939 г.). През 40-те Спенсър Трейси и Хъмфри Богарт са на върха на славата си и всички мечтаят да ги имат.

50-те са времето на Уилям Холдън, Монгтомъри Клифт, тогава изгряват Марлон Брандо и Джеймс Дийн. Години по-късно на хоризонта идват Шварценегер и Сталоун и налагат нови стандарти. Колко са трайни те, предстои да видим.

И въпреки това някои неща никога не се променят – като склонността на човек да се увлича по красотата. Това е неизбежно, когато насреща ти стоят стил, самочувствие, излъчване. Няма смисъл да отричаме – всеки е бил привлечен от младия Ален Делон. Дори днес, когато той прехвърлил осемдесетте, образът му от миналото не се изхабил. Това е доказателство, че опаковката се изхабява, но стилът – той се запечатва във времето.

За да онагледим казаното по-горе, ви предлагаме да разгледате нашата галерия. В нея ще се убедите защо някои мъже винаги ще са на мода, независимо от хода на времето.

 
 
Коментарите са изключени за Мъжете, които винаги ще са на мода