Бананови мъфини с пикантна шоколадова плънка

| от |

Представяме ви рецепта на нашите партньори от списание Меню. Още много кулинарни изкушения от тях на www.menumag.bg

Мъфините са изключително благодатно кулинарно поле, както може да се види от тази апетитна рецепта. В нея тропическата плътност на бананите се съчетава със световния любимец шоколада. А всичко това е смело допълнено с дръзка щипка чили.

Bananovi mufini_660x430

Необходими продукти за 4 порции

1 ч. ч. пълнозърнесто брашно

1 ч. ч. бяло брашно

2 ч. л. бакпулвер

⅓ ч. л. сода бикарбонат

2 щипки канела

⅓ ч. л. сол

2 яйца

⅔ ч. ч. кафява захар

100 мл олио

2 намачкани банана

2 с. л. стафиди

50 г ядки – бадеми, орехи, кашу, сусам

за пълнежа:

150 г течен шоколад

½ ч. л. чили

½ ч. л. канела

½ ч. л. смлян бахар

½ ч. л. смлян джинджифил

Начин на приготвяне

  1. Брашното се разбърква с бакпулвера, содата, канелата и солта.
  2. Яйцата се разбиват на крем със захарта. На тънка струйка се добавя олиото. Сипва се половината от брашнената смес, добавя се банановото пюре, слага се и останалото брашно. Бърка се с дървена бъркалка. Добавят се стафидите. Сместа се сипва във форми за мъфини, ядките се поръсват отгоре и се пече на 180° С за 30 мин.
  3. Всички продукти за пълнежа се разбъркват заедно.
  4. Изстиналите мъфини се издълбават в средата и с помощта на шприц или лъжичка се пълнят с пикантния течен шоколад.
 
 
Коментарите са изключени за Бананови мъфини с пикантна шоколадова плънка