Световният рекорд за най-широк женски език бе счупен

| от |

Гордата притежателка на впечатляващия орган е Британи Лакайо от Тексас. А нейният език е с дължина 7,9 см в най-широката си точка. Това е приблизително ширината на дебитна карта. Общата му дължина е само с 2,5 сантиметра повече от тази – което го прави почти квадратен!

Световните рекорди на Гинес потвърдиха, че езикът на адвокат Лакайо е надминал предишния рекорд от 7,33 сантиметра, който в продължение на 10 години се държеше от американската ѝ колежка Емили Шленкър. Бащата на Шленкер – Байрън, също държеше съответния рекорд, но при мъжете, за кратко време, преди да бъде изместен от Брайън Томпсън, чиято ширина беше измерена на все още неподобрените 8,88 сантиметра.

Видеоклипът на Шленкер вдъхнови Лакайо да измери собствения си език, за да види как стоят нещата. Когато била дете, семейството ѝ често се шегувало с размера му, но никога не се е замисляла сериозно, че може да бъде рекордьор.

„Готино е и малко смешно“, казва тя и добавя, че повечето хора реагират или с „шок“, или с „любопитство“, когато видят езика ѝ за първи път…

Световните рекорди за най-дълги езици също не са били оспорвани в продължение на няколко години. Женският е постигнат от Шанел Тапер през 2010 г. – изумителните 9,75 см. В същото време мъжкият рекорд е 10,1 сантиметра, поставен от Ник Стоебърл през 2012 г.

Myresluger2

Но ако смятате, че тези данни са впечатляващи, те бледнеят в сравнение с някои представители на животинското царство. Големият мравояд (Myrmecophaga tridactyla) държи рекорда за най-дълъг език сред сухоземните бозайници, като има сведения, че той се е простирал до 61 см.

 
 
Коментарите са изключени за Световният рекорд за най-широк женски език бе счупен

Повече информация Виж всички