Ядки всеки ден намаляват смъртността

| от |

11778

Ежедневното ядене на ядки намалява риска от смъртност от различни заболявания с 20%, установиха учени.

Статията, в която публикуват заключенията от изследванията си, е публикувана в списание „New England Journal of Medicine“.

„Най-очевидната полза от ежедневното приемане на ядки е намаляването на смъртността от сърдечно-съдови заболявания с 29%. Освен това установихме съществено понижение – с 11% на смъртността от рак“, каза Чарлз Фъчс от Института за ракови заболявания „Чарлз Дарвин“ в Бостън.

Учените доказват, че ако се яде порция ядки веднъж в седмицата, рискът от смърт намалява с 11%, при един – два пъти седмично – с 13%, при пет-шест пъти – с 15% и при седем пъти – с 20%.

Изводите са направени в резултат от наблюдения на здравословното състояние на 76 000 жени от 1980 – 2010 и 42 000 мъже от 1986 – 2010 г. Освен това учените са установили, че хората, консумиращи повече ядки, са по-стройни, по-малко пушат, по-често спортуват и се хранят по-здравословно. Освен това е установено, че няма значение какви ядки се консумират.

 
 
Коментарите са изключени за Ядки всеки ден намаляват смъртността