Росица Нийм работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.
Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България, заедно със съпруга си Ранулф.
В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Специално за Chronicle.bg тя предложи рецепта за коледни сладки „Снежни топки“.
Съставки:
2 яйца
500 гр бланширани бадеми
150 гр кокосова захар
ванилия
1/2 ч.л. канела
ситно настъргана кора на 2 портокала и 1 лимон
кокосови стърготини
пудра захар или брашно от тапиока
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 150 градуса.
Ядките се мелят, докато се превърнат в пухкаво и меко брашно.
Настърганата кора на 1 портокал се смесва с кокосовите стърготини.
Всички останали съставки се смесват и се разбъркват добре.
С помощта на 2 чаени лъжички се оформят малки топки, които се поставят върху хартия за печене в голяма тава.
Сладките се пекат 30 минути, като се наблюдават постоянно. Ако тръгнат да загарят, се покриват с фолио. Внимавайте фолиото да не докосва сладките.
След като се изпекат, се овалват в пудра захар или тапиока, за да се добие ефектът на сняг.
Поръсват се с кокос и портокаловата кора.
Лесно и вкусно!