публикуваме рецептите й за нестандартни постни вкусотии.
Бъдни вечер наближава и всеки се чуди как да подреди своите традиционни 7, 9 или 11 ястия на масата. Ако ви е омръзнало от содената питка и опита да сварите ошав, който реално да става за пиене, то Роси ви предлага няколко различни идеи. В последните дниРосица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Сега ви предлагаме още едно постно изкушение по нейна рецепта, а именно – коледни ябълки.
Продукти:
6 ябълки
200гр орехи, счукани добре
1/2 ч.ч. ситни стафиди
6 фурми
1 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. кокосово масло
1 ч.л. какаово масло
ванилия
кокосов чипс
+1ч.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
Фурмите се накисват в гореща вода за 15 мин, след което се обелват и се маха костилката. Блендирайте фурмите до получаване на паста.
Ябълките се изрязват внимателно като се издълвабат семената, но внимавайте да не ги пробиете отдолу.
Кокосовото и какаовото масло се разтопяват.
Орехите, фурмите, кокосовото масло, какаовото масло, стафидите и ванилията се смесват и получената смес се разпределя между ябълките.
Преди да се пъхнат във фурната ябълките се намазват с разтопено кокосово масло.
Пекат се около 30 мин на около 150 (с вентилатор) като се внимава да не изгорят.
Накрая поръсете с кокосов чипс.