Скоро бяха дигитализирани документи от дома на Ърнест Хемингуей в Куба. Те бяха качени на базата данни в библиотеката и музей „John F. Kennedy Presidential Library and Museum“, където е личният архив на американския класик. Сайтът openculture.com ни представя рецепта за бургер, извадена от тези документи. Изглежда Папа е имал талант не само с перото.
„Съставки:
1. Паунд телешко (около 454 грама – бел. ред.)
2. 2 скилидки смлян чесън
3. 2 малки глави лук, нарязани на дребно
4. 1 чаена лъжица смляно индийско орехче
5. 2 чаени лъжици подправка от каперси
6. Други подправки по избор
7. 1 яйце, разбито с вилица
8. 1/3 от чаша сухо червено или бяло вино
9. 1 чаена лъжица олиоРазбъркайте месото с чесъна, лука и подправките и подправките, като използвате вилица или пръстите си. Оставете месото в хладилника за 10-15 минути, докато направите салатата. Когато извадите месото, добавете виното и другите неща и го оставете да се маринова за още 10 минути, ако е възможно. Оформете бургерите, като те трябва да са дебели около 1 инч, меки, но да не се трошат. Сложете олиото в тиган и загрейте. Сложете бургерите и ги печете 4 минути на бавен огън. След това ги обърнете и ги печете 1 минута на силен и 3 минути на бавен огън. И двете страни трябва да са хрупкави, кафеникави, а вътрешността розова и сочна“.
Ърнест Хемингуей е американски писател, роден през през1899 г. Той е един от най-бележитите автори на ХХ век. Носител е на Нобелова награда за литература и „Пулицър”. Известен факт за него е, че макар да е правил всичко възможно да си създаде имидж на герой, е бил измъчван от много вътрешни терзания, които водят до самоубийство му през 1961 г. Сред класическите му произведения са „Сбогом на оръжията”, „За кого бие камбаната”, „Старецът и морето” и др.