shareit

Непознатата звезда Розамунд Пайк

| от chronicle.bg |

В началото лицето й изглежда почти безизразно – направо да се зачуди човек как тази жена е номинирана за най-добра актриса в толкова много филмови конкурси. Докато историята на „Не казвай сбогом“ се развива, развива се и персонажът на Розамунд Пайк – лицето й се променя, в очите й проблясва лудост, всяка нейна черта сякаш става друга.

Също като героинята си, Пайк сякаш се изплъзва от погледа на филмовата аудитория, преди да се появи филмовата версия на „Не казвай сбогом“. Въпреки това тя заема стабилно място в Холивуд още от 2002 година.

Родена на 27 януари 1979 година в Лондон, актрисата е единствено дете на виолинистка и оперен певец. Заради професиите на родителите си, тя прекарва детството си в пътувания из Европа. Учи в училището Бадминтън в Бристъл – едно от най-добрите в света, и започва да се изявява в Националния младежки театър. Там е забелязана от агент, докато играе в „Ромео и Жулиета“. Продължава образованието си в Оксфорд, където чете английска литература и завършва с отличие.

Преди да се появи на голям екран, тя участва в редица телевизионни сериали, сред които „Съпруги и дъщери“ (1999).

Когато е на едва 21 години, британската актриса става част от актьорския състав на „Не умирай днес“ от поредицата за Бонд. Вместо да даде тласък на кариерата й обаче, филмът прави обратното – нейният образ се възприема като на студената англичанка, а фактът, че във филма е състарена с десетина години, благодарение на тежък грим, я лишава от шанса да поема роли, които подхождат на възрастта й.

Когато „Не умирай днес“ се появява на екран, тя е на едва 23 години. След него тя се снима в по-скоро независими продукции. (В галерията може да видите всички филми, в които е участвала Розамунд Пайк).

Кариерата й поема по дългия път на поддържащите роли – като в „Гордост и предразсъдъци“ и „Съзряване“.

През 2013 година тя е избрана за водеща роля – Ейми Дън в трилъра на Дейвид Финчър. С това всичко се променя.

През 2009 година започва връзка с математик на име Роби Униаки. През 2012 година двамата се сдобиват със син на име Соло. Веднага след това тя се връща на работа и поема ролята в „Не казвай сбогом“. За ролята на Ейми, Розамунд Пайк се подлага на различни трансформации – сваля и качва килограми, за да представи героинята си в различните етапи от живота й. След това ражда втори път. Явно се връща на работа веднага и след второто си раждане, ако съдим по поредицата заглавия с нейно участие. През 2015 година излезе филмът „Да се върне на подателя“ (Return to Sender).

Предстои да излязат няколко филма с нейно участие. HHHH е филм, в който действието се развива през втората световна война и черпи вдъхновение от едноименната книга на френския автор Лоран Бине. The Bends е друг филм с участието на Пайк, който се очаква през тази година. A United Kingdom също е планиран за 2016-а година и разказва историята на африкански крал, който се влюбва и жени за британка през 50-те години на миналия век. Филмът е по истински случай, а Розамунд Пайк ще е в главна роля. В трилъра High Wire Act Пайк участва заедно с Джон Хам („Момчетата от Медисън авеню“).

Междувременно ви предлагаме по случай рождения й ден да видите най-известните й роли преди „Не казвай сбогом“.

 
 
Коментарите са изключени за Непознатата звезда Розамунд Пайк

Повече информация Виж всички