Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.
Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg
Време е за една малка изненада от Диди.
Тази вкусотия я препоръчвам на всеки, който иска да направи впечатление. Без значение дали ще ги поднесете с гарнитура или просто ще са прекрасно допълнение към чаша студено бяло вино / или бира/. Аз да си призная, малко ме мързеше, но и в по – малък размер не бихме им простили. Зависи дали ще използвате като основно или просто за мезе.
ПРОДУКТИ
1 1/2 ч.ч. пилешко месо нарязано на кубчета, или 2 пилеши пържоли
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 чушка
100 грама сирене крема
магданоз, мащерка
сол, черен пипер и къри
1 яйце, брашно и галета за паниране. Разбийте яйцето с малко бира…Панировката става невероятна.
Количествата, които ви давам са приблизителни. Ако искате сложете повече кашкавал или добавете обиковенно натрувено краве сирене, гъби, царевица и т.н. Кремата сирене обаяе е важно, за д стане плънката като кайма и да задържи всичко заедно.
Вземете двете пилешки пържоли и ги задушете в малко зехтин. Оставете настрана, за да изстинат напълно / в противен случай ще разстопите кашкавала/. Нарежете на ситно.
В коляма купа смесете всичките продукти – нарязаната nа ситно чушка, нарязаното пилешко месо, настърганият кашкавал и сиренето. Овкусете с подправките. Прибавете ситно нарязаните магданоз и мащерка. Омесете всички продукти. С навлажнени ръце правите топчета, които се панират в брашно, яйце и галета. Пържите в силно загрята мазнина.
Да ви е сладко. И наздраве!