Британски учени определиха бисквитите от марката „Рич тий“ като най-добри за потапяне в топъл чай, тъй като най-бавно се разлагали в чашата, пише в. „Дейли мирър“.
Продуктът издържал цели 20 секунди в твърдо състояние в чай с температура 72 градуса. При тестовете бисквитите били натопени на дълбочина 3 сантиметра. Най-зле се представили сладкишите от марката „Хобнобс“.
Добри показатели проявила марката „Дайджестив“. Нейните бисквити с шоколадово покритие изтраяли 11 секунди, преди да се утаят на дъното. Експертите, водени от Стюарт Фаримънд, определили и кое е най-оптималното време за потапяне на различните марки. Така например за бисквитите „Джинджър нътс“ то е точно 2 секунди. А за шампионите от „Рич тий“ то възлизало на 7-14 секунди.
По време на тестовете било установено, че продуктите с шоколадово покритие били 6 пъти по-трайни при потапяне в чай, отколкото обикновените.