Лютиво-кисело китайско зеле a.k.a. 酸辣白菜

| от |

Не сме ви показали нищо китайско. Е, кой друг да попитаме за лесна и вкусна китайска рецепта ако не Иван Петров.

china

Една изключително лесна китайска рецепта или какво да правим с китайското зеле, което кисне в хладилника. Може да я направите и леко фюжън като замените китайското зеле с нормално.

Нужни съставки: 1 глава китайско зеле, 1 червена и 1 зелена чушка, сушени люти чушки, 1 глава лук, малко чесън, джинджифил (колкото един палец), 1 чаша вода, нишесте, сол, бял оризов оцет, олио.

Първо нарязваме сухите люти чушки, лука, чесъна и джинджифила на дребно. Зелената и червената чушка се режат на лентички. Листата на зелето се режат на едро (могат да се накъсат и на ръка). Центърът (най-бялата твърда част) се заделя настрани. В дълбок тиган нагорещяваме 2-3 супени лъжици олио и запържваме лука, чесъна, джинджифила и лютите чушки за малко. Добавяме твърдите листа на китайското зеле към тигана и запържваме за 1-2 минути. Добавяме 5 супени лъжици оризов оцет и останалата част от зелето и чушките на лентички. Разбърквайки постоянно с сол на вкус. Слагаме една чаша вода и лъжица нишесте. Оставяме да къкри докато твърдите листа на зелето омекнат.

太好吃了!!!