Един от любимите ни лесни и бързи сладкиши с едно специално ябълково бренди.
Ето какво ви е необходимо.
4 ябълки
120 гр. брашно
120 гр. захар
4 яйца
40 гр масло
бакпулвер
1 пакетче ванилена захар
Калвадос (ябълково бренди)
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки полумесеци. Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете брашното с бакпулвера, ванилената захар и добавете 2 големи лъжици Калвадос. В краен случай можете да заместите с друг вид бренди или коняк. Добавете половината масло.
В голям тиган разтопете останалото масло и добавете ябълките до получаване на лек златист загар. Във формата за печене сложете тестото и прибавете ябълките. Печете на 200 градуса около половин час.
Сервира се с топка сладолед.