Росица Нийм работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.
Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България, заедно със съпруга си Ранулф. Двамата обичат и да пътуват до различни места по света.
В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Част от тях публикуваме в Chronicle.bg, преведени на български.
Нужни продукти:
3 патладжана
1/2 чаша сирене рикота
1 скалидка чесън
пресен босилек
сол и пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на около 200 градуса. Патладжаните се нарязват на ленти по дължината с около 2 см дебелина. Намажете голяма тава с малко зехтин, поставете в нея патладжаните и намажете и тях със зехтин. Поръсете ги със сол и пипер и ги пъхнете във фурната.
Пекат се около 30 минути. Готови са, когато са меки отвътре и златисто-кафяви на цвят, с лека хрупкава коричка.
Докато се готвят, смачкайте скилидка чесън с широката част на голям нож, обелете я, нарежете я и я добавете в купата заедно с рикотата и ситно нарязания босилек. С помощта на лъжица разбъркайте сместа, за да комбинирате съставките.
Когато патладжаните са готови, ги извадете от фурната, нарежете ги на кубчета и ги сложете в чиния или купа за салата. Отгоре се разпределя рикотата и се гарнира с пресен босилек и зехтин.
Прекрасно в горещите дни, когато не ви се седи в кухнята дълго време.