Необходими продукти: 
За фахитас: 
150 г пилешко филе 
50 г кашкавал 
1 червена чушка 
1 зелена чушка 
4-5 бр. пресни печурки 
1 малка глава кромид лук 
2 с.л. червен боб от консерва 
1 бр. тортила питка 
зехтин, сол, черен пипер 
За марината: 
100 г зехтин помаче 
2 скилидки чесън 
Начин на приготвяне:
В сух тиган нареждаме на купчинки отделните зеленчуци, задушаваме ги и ги смесваме. 
Подправяме със сол и черен пипер и добавяме червения боб. Отделно мариноваме пилешкото месо със зехтин и чесън, след което го запичаме. Нарязваме месото на фин жулиен и го прибавяме към зеленчуците. В друг сух тиган поставяме тортилата, отгоре поръсваме настъргания кашкавал и след това разпределяме микса от зеленчуци и пилешко. Загъваме и печем от всички страни. Разрязваме през средата и сервираме.
 
 
                            
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
