Джери Хол – рокбижуто на Мърдок

| от |

Новата госпожа Мърдок е Джери Хол – бившата на Миг Джагър. Романът им продължи близо две десетилетия, през които двама създадоха 4 деца. В крайна сметка се оказа, че Джери няма за какво да съжалява, тъй като след 20 години съвместно съжителство, бракът й с рок звездата се оказа невалиден. Но това са рисковете на спонтанното подписване, особено ако е в страни като Бали, както се ожениха в началото на 90-те Джагър и Хол.

Сега Джери Хол е мисис Мърдок. Но мъжете в живота й никога не са успявали да я превърнат в по-слабата половинка по време на връзките им.

Всъщност Джери Хол е нещо повече от просто бивша. Тя е жената, която присъстваше в най-съкровените блянове на големите рок звезди. Една истинска Пепеляшка в реално време, сбъднала мечтите си. Родена е в Гонзалес, Тексас през 1956 година в семейството на буен тираджия и библиотекарка.

Лютата й като табаско кръв е по наследство от индианците чероки. Освен това, има ирландски, датски и английски родственици. И сестра близначка – Тери, която е счетоводител.

Заради драматични семейни скандали още като тийнейджърка Джери решава да рискува всичко и заминава за Франция само с един сак дрехи и пари от застраховка, които получила след инцидент с кола. Там, без договор, връзки и познати, Джери Хол разбира, че „колкото повече плът показва, толкова по-високо по стълбичка се качва“.

И така, с последните си пари Джери отсяда в хотел на Френската Ривиера и слиза на плажа – оскъдно облечена, където е и забелязана от модния агент Клод Хадад. И започва шеметен живот. Мести се в Париж, където съквартиранти са й певецата Грейс Джонс и Джесика Ланг. Впуска се в нощния хай-лайф живот сред изкушенията на френската столица. Малко след това се мести да живее при новия си приятел – модния илюстратор Антонио Лопез – и започват публичните й изяви. Появява се като рок-русалка на корицата на албума „Сирена“ на Рокси Мюсик. Малко след това рокаджията Брайън Фери й предлага брак и двамата са сгодени за около 2 години.

През 1977 година Джери Хол е на кориците на Vougue и Cosmopolitan. Получава фамозни за времето си хонорари от по 1000 долара на снимачен ден. Естествено русата й коса и дългите й крака при всиочина 183 см я превръщат в най-снимания и предпочитан модел. В същата година Джери среща вокалиста на Rolling Stones – Миг Джагър, заради когото изоставя годеника си Брайън Фери като спонтанно си тръгва от вечеря в ресторант в Манхатън.

Започва бурна любовна история между Джагър и Хол. Те са засичани често по заведенията. Твърди се, че хитът „Miss You“ на Rolling Stones е писан за нея. Малко по-късно и зарязаният Фери й посвещава парчето „Kiss and Tell“ – точно преди Джери да издаде автобиографията си, в която изнася пикантерии от любовните си изживания с Миг Джагър. Тогавашната съпруга на рок звездата Бианка му иска развод.

Докато Джагър е въвлечен в съдебни дела покрай раздялата, Джери Хол е на своя връх. Тя си купува имение в Тексас и започва да се занимава с телевизия, като започва да развива нещо като зависимост от публичността. Дивее на събития, снима се непрекъснато в реклами, а през останалото време дава интервюта, в които изнася подробности около любовния си живот.

Джери Хол се превръща в модел за подражание на почти всяка американска тийнейджърка. За себе си казва, че ако не била толкова красива, може би щяха да има по-твърд характер. Определя се като мързелива домошарка и „лош“ гражданин, който никога не е гласувал, защото не се интересува от политика. Обожава театъра, музиката и изкуството заради публиката. И вярва, че „здравословният любовен живот не е и не може да бъде запазен само за тези, които са на 20 и 30. Той е важен за всички възрасти“.

През 1990 година Хол и Джагър сключват брак на остров Бали в Индонезия. По-късно Върховният съд в Англия го обяви за невалиден. По време на съвместния си живот двойката се пренася в Ричмънд, Лондон. Там се раждат и четирите им деца – Елизабет Скарлет, Джеймс Лирой, Джорджия Мей и Гейбриъл Люк.

90-те се оказват семейна идилия, която приключва с края им. През 1999 година двойката се разделя заради извънбрачните връзки на рок звездата, при една от които любовницата му забременяла. „Правихме любов по четири пъти на ден, при всяка възможност си късахме дрехите. Никога не се изморявахме или отегчавахме. Винаги бяхме съгласни на секс“, казва Джери за отношенията си с Джагър. Но споделя, че не може да преживее авантюрите му.

През октомври 2015 година Хол съобщава, че излиза с магната Рупърт Мърдок. Със скромно обявление във вестника двойката оповестява датата на сватбата – 4 март 2016 година.

„По-възрастните мъже са по-добри любовници. Имат повече опит и знаят как да ти доставят удоволствие. А по-младите те карат да слушаш „Колдплей“ – няма лечение за това“
, коментира по повод възрастовата разлика със съпруга си Джери Хол.

И макар да твърди, че е домошарка и старомодна в разбиранията си, в галерията ни горе може да видите лудите години на дългокраката мисис Хол-Мърдок.

 
 
Коментарите са изключени за Джери Хол – рокбижуто на Мърдок