Не ни върви. Липса на шанс ли е? Заговор на тайни общества ли е? Черна магия ли ни е направена? Но нямаме късмет. Аха да ни потръгне туризма и черната прокоба пак се обади.
Първо с общи усилия на няколко правителства, PR акции, реклами, листовки, стандарти „Стара Планина“ научихме месопроизводителите, че кебапчетата и наденицата не се правят от всичко, дето тича наоколо и подлайва. Защото западноевропееца и той познава кога в кренвиршите има месо и кога са растителен продукт. Нищо, че е свикнал да яде гурме. И хоп! Антракс. Луда крава. И то на морето. „Кога яде кюфтетата…“ доби нов смисъл. И трябваше да спрем месото.
Но ние не се предадохме. Министър Ангелкова взе и занесе огромен казан от магерницата на стар български манастир и точно пред Лувъра учихме французите да ядат таратор. И бам! Бруцелоза. Не дават ни млечни продукти, ни сирене…
Разрови се Божидар Димитров, жива вода намери. От Борис I още. Хан Аспарух в нея се е къпал. Лили Иванова, така де, древен извор е… И веднага някакви си еко инспектори откриха, че е вредна. Сега освен да поливаме българското розово доматИ с нея. Че с тези нитрати за какво друго да послужи?
Дано само не открият, че и захарта по пътищата е вредна, че ако и магистралите ни останат без закрила, KLETA MAJKA BALGARIQ направо да дава и това море, да ни се маха тоя туризъм от главата, то се е видяло, че другите две няма да ни върнат.
Убеден съм, че има някакъв заговор. Ама защо Нешка не може да си спомни Ванга що е казала по въпроса? Добре поне, че от древността варим ракия, та сме оцелели. Дано Вежди измисли някаква изложбичка да направим, че иначе те тези туристи, ако не могат и да пият и да ядат, какво да дирят тук?