Юп Хайнкес: „ЦСКА е класа!“

| от |

„ЦФКА е класа!“ – това е заглавието, което „Шпорткирур“ изнася над информацията за впечатленията на треньора на Байерн Юп Хайнкес от играта на ЦФКА „Средец“ срещу Витоша на 23 август в София – мач, който той наблюдава заедно със своя помощник Олк и още двама представители на мюнхенския клуб.

„24 часа след сензационната загуба на Байерн в Хамбург – пише в информацията – треньорът Юп Хайнкес преживя втори шок: като разузнавач в София той видя и се увери, че съперникът на Байерн в турнира на шампионите е „страшно силен“. Въпреки, че ЦФКА завърши 2:2 местното дерби с Витоша, българският шампион се хареса много на наблюдателите на Байерн.

„Играе твърдо и безкомпромисно, решително и хладнокръвно – сподели Хайнкес. – Силата му е в единоборството и в агресивното начало, на което е подчинена отначало докрай неговата игра. Дори когато бе подложен на натиск отборът играеше спокойно и сигурно. Особено силно впечатление ми направи бързият и привидно играещ като ляво крило Христо Стоичков, както и Лъчезар Танев, който изпълняваше ролята на централен нападател, вместо наказания Любослав Пенев.“

Като предупреждава още веднъж, че „нападението е много опасно“, Хайнкес напомня, че българите са елиминирали в този европейски турнир отбори като Аякс, Ливърпул и Нотингам“…

Не трябва да забравяме, че родните фенове на ЦСКА (тогава ЦФКА) успяват не просто да накажат германците, а още в първото полувреме да поведат с 3:0. Резултатът на този чутовен резултат може да се забележи до 17-тата минута от първото полувреме. Звучният и цветен шамар за немския селекционер Хайнкес е бил точно това, което предрича. Крайният резултат от тази звездна среща е 4:3 за армията.

На реванша ще има драстични промени в играта на Байерн и Хайнкес успява да намери точната формула за успех. Той дори не подозира, че около десетилетие по-късно ще наблюдава същият Христо Стоичков, който ще детронира немския тим на Световното първенство по футбол през 1994 г.  

 
 
Коментарите са изключени за Юп Хайнкес: „ЦСКА е класа!“

Повече информация Виж всички