Използването на плодове в салатите отдавна не е табу, а ягодите са едни от най-популярните сладки съставки. Свежият им аромат в тази рецепта е допълнен от карамелените нотки на балсамовия оцет и хрупкавото препечено пармиджано. Рецептата ни е предоставена от menumag.bg
Необходими продукти за 4 порции
за рулцата: 100 г пармиджано, едро настъргано за салатата:1 зелена салата 100 г млад спанак 100 г рукола 100 г ягоди, нарязани на четвъртини 2 с. л. кълнове от лук или ситно нарязан пресен лук за дресинга: 4 с. л. олио от гроздови семки или лек зехтин 2 с. л. балсамов оцет 1 ч. л. мед ⅓ ч. л. морска сол
Начин на приготвяне
- Върху лист хартия за печене се начертават 4 кръга с диаметър 12 см. Кръговете се поръсват с плътен, но тънък слой от настърганото пармиджано. Слагат се в загрята фурна на 160˚ С за 3-4 мин. да се разтопят и леко да се зачервят по краищата, изваждат се от фурната и още горещи се увиват около тънка точилка или дръжка на дървена лъжица. Охлаждат се.
- Зелената салата се накъсва и се смесва с листата спанак и рукола, добавят се ягодите и кълновете.
- Съставките за дресинга се смесват и с тях се поръсва салатата. Всяка порция се гарнира с рулце от пармиджано.