Роси отправя поглед към Изтока. Така свежи, тези рулца наистина носят вкуса на пролетта в себе си! Потопете се с тях в далечната топла Азия.
Нужни продукти:
2 големи моркова
2 червени чушки
2 чаши кълнове от китайско бобче или соя
2 стрика пресен лук
1 скилидка чесън
2 тънки реценчета джинджифил
3 с.л. сос сладко чили (от магазин за стоки от Азия, за препоръчване не български, тъй като вкуса е много различен)
1 капачка оцет балсамико
сол и пипер
2 с.л. зехтин
около 20 кръгли оризови кори (от магазин за стоки от Азия, продават ги и в някои супермаркети)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Нарежете всички зеленчуци освен кълновете на тънки лентички.
- Загрейте зехтина в дълбок тиган или уок и добавете към него всички зеленчуци и нарязания на ситно чесън и джинджифил.
- Гответе 10мин
- Добавете соса, оцета, солта и черния пипер и гответе още 2 мин.
- Подгответе тава като сложите лист хартия за печене в нея.
- Намокрете една оризова кора с вода за 2 секунди. Върху нея сложете малко от зеленчуците и навийте рулцата като кръгли сармички.
- Намажете рулцата с остатъка от соса където са се готвили зеленчуците и хвърлете във фурната за 20 мин или докато станат златисти.
- Поднесете ги с още сос сладко чили, а за тези от вас, които не обичат люто - пробвайте със заквасена сметана или крема сирене!
Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.