shareit

Game of Thrones: Родена в огъня (Спойлери)

| от chronicle.bg |

Внимание! Спойлери!

Новият сезон на Game of Thrones разочарова много от зрителите. Сякаш в очакването Джон Сноу да възкръсне се загуби голяма част от диманиката, която правеше сериала толкова специален. Поне до този епизод.

Четвърти епизод от сезон 6 ни въвлече още по-навътре в очакването за буря, като ни показа и кой няма да бъде засегнат от нея.

Кралицата на драконите, Родената в буря, Неизгоримата, Майката на драконите и дотракската халееси се завърна. Ако във фолклора завръщането става на бял кон, то при Денерис от Game of Thrones вариантите са два – на дракон или в пламъци. Новият епизод на култовия сериал, който беше излъчен снощи в САЩ, а тази вечер може да гледате от 21.00 ч. по HBO, предложи много дребни камъчета, от които да се построи кулата на напрежението до края на сезона.

До момента всички очакваха, че Даарио Нахарис (Майкъл Хюсман) и сър Джора Мормон (Иън Глен) ще спасят Денерис (Емилия Кларк) от пленничеството й в Дош Хален. Вместо това обаче Денерис сама възвърна свободата си, сдобивайки се с цял народ верни последователи, които да я третират като богиня.

Какво друго се случи в епизод 4

Още преди началото на новия сезон беше ясно, че предстои голяма битка, в която участие да вземат възкръсналият Джон Сноу (Кит Харингтън) и Санса Старк (Софи Търнър). Оказва се, че този момент приближава.

Санса и Сноу вече са на едно място, загърбили всички разногласия от времето, когато последно семейство Старк е било заедно. Като имаме предвид, че в този сезон видяхме и Рикон, и Аря, и Бран живи, то със сигурност можем да потвърдим, че това е сезонът на Старките, в който децата на Нед Старк ще се опитат да възвърнат справедливостта на Север.

Междувременно Теон Грейджой (Алфи Алън) се завърна на Железните острови, където да подкрепи сестра си в битката за престола. След като баща им беше убит, въпросът кой ще наследи ръководните позиции, остава отворен. Очевидно Яра Грейджой (Джема Уелън) ще направи всичко възможно да заслужи мястото.

Четвърти епизод беше белязан от още едно събитие – завръщането на Кутрето (Ейдан Гилън). Петир Белиш се завърна в Долината при сина на убитата владетелка на Арин – Лиза. Там той намери подкрепа за въоръжена защита на Санса Старк след бягството й от дома на Болтън. Белиш продължава да изпълнява отлично ролята си на манипулатор, който постига без усилие всяка цел.

Неприятният момент от този епизод беше смъртта на важен персонаж. Ако досега Оша (Наталия Тена) се грижеше неизменно за Рикон по заръка на Бран Старк. Тя обаче не прецени хладната жестокост на Рамзи Болтън, което коства живота й.

Вижте в галерията най-важните моменти от четвърти епизод, а по-долу ви предлагаме поглед към трейлъра на следващия епизод.

 
 
Коментарите са изключени за Game of Thrones: Родена в огъня (Спойлери)