shareit

Използва ли Куба звуково оръжие срещу американски дипломати

| от |

С всеки изминат ден, учените доказват, че човешкото тяло е изключително крехко и може да бъде подложено на всякакви мъчения. Китайското изтезание с капката е изключителен начин за убиване на човешкото съзнание. Практикувано е през 15-и и 16-и век, гарантирано побърква всеки, подложен на него. Разбира се, 21-и век предлага много повече възможности и всички те са свързани със звуковата вълна като начин за манипулиране на човешкото съзнание.

SingSing_torture_1860

Снимка: By The Burns Archive, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29913825

Първите документирани опити за звуково нападение идват от далечна Хавана, Куба. През 2016-а година, американските дипломати, работещи в посолствата, започнали да чуват високочестотни звуци. Звукът бил достатъчно наситен, неприятен и единственият начин за блокиране е чрез затваряне на всички прозорци и врати, включването на телевизор и надеждата, че звукът няма да се предаде. Документираният случай не е единствен, редица други дипломати се оплакват от подобна аномалия. Източникът на звук остава под въпрос: за някои е странно насекомо, за други е механичен звук, подготвен специално за американските гости, дошли за първи път от много време в посолството си.

cuba-1638594_1920

Отговор няма, но в следващите месеци, дузина американци и канадци с дипломатическа мисия, успяват да се разболеят. Те изпитват главоболия, проблеми със съня и понякога дори леки загуби на паметта, проблеми със слуха и трудности със запазването на баланс. Повече от 80 американеца, заедно със семействата си, се прибират обратно в дома си. Повече от 21 души остават за допълнителни медицински прегледи и сканиране на мозъка.

Тод Джей Браун дава показания на 9 януари, миналата година и заявява пред американския сенат, че става въпрос за умишлена атака. ФБР също са извикани, за да разследват допълнително. Още през 2017-а година се споменава за употребата на звуково оръжие. Американското правителство извежда 15 дипломата, в следствие на сериозни заболявания. Кубинското правителство също има отговор, тяхната версия подозира високото ниво на стрес в предстоящото изглаждане на Американско-Кубинската връзка.
Журналът на американската медицинска асоциация разглежда 21 пациента, завърнали се от Куба. Според тях, звуковата атака е успяла да повлия на мозъчните връзки, при това на хора, които никога до сега не са имали подобни проблеми. Единствената връзка между всички пациенти, че в един момент са чували само странен звук.

Медицината все по-често достига до заключението, че ниско честотни звуци могат да бъдат използвани като оръжие. Макар и в повечето случаи, атаките да са практически невидими за ухото, те са там и вършат своята работа.

Списание Лансет прави много мащабно проучване по въпроса. Тяхното становище е, че човешкото тяло е изключително крехко и податливо на звуци, в този ред на мисли, автомобилният трафик, прелитащите самолети и други градски шумови замърсявания влияят пряко върху паметта и човешкото съзнание. Прекомерното излагане на шум води до трудности в общуването, неспокоен сън, затруднено четене и възприемане. Ултразвуците са друга форма за атака на човешкото тяло. Те проникват в живата тъкан и причиняват гадене, липса на баланс, постоянно пищене в ушите и много други наказания.

adult-3086302_1920

Учени от университета в Мичиган смятат, че звуците от големите индустриални машини, наречени инфразвуци, са отговорни за създаването вибрации в човешкото тяло. Според Сет С. Хороуиц, повреден вентилатор на асансьора успял да накара посетителите на университета да се чувстват зле и да изпитват болки в стомаха, при това само за 2-етажно пътуване. Мнозина нямали никакво обяснение защо се качват по стълбите, вместо с асансьора. Документирани са случаи, в които човек вижда премигваща светлина, в следствие ниско честотна атака.

Впрочем, инженер Вик Танди е успял да стане свидетел на подобно шумово замърсяване през 80-те години на миналия век. Назначен в специална лаборатория за произвеждането на медицинско оборудване, Вик започнал да се оплаква от странни феномени. Понякога го избивала студена пот, друг път настръхвал, много често започнал да усеща, че е наблюдаван. Състоянието на инженера се влошило до толкова, че започнал да подозира, че сградата е обладана от духове. Един ден забелязал, че един от вентилаторите вибрира изключително бързо и перката се движи нагоре и надолу. Звукът се насочвал точно в средата на лабораторията, където Вик работил. След ремонта на вентилатора, всички аномалии приключили. Чести са случаите на подобни оплаквания, има регистрирано облъчване и в Китай, където отново дипломати очевидно не могат да издържат на стреса.

 
 
Коментарите са изключени за Използва ли Куба звуково оръжие срещу американски дипломати

Повече информация Виж всички