shareit

Джими Савил – тъмният рицар на короната

| от |

Джими Савил е много специално име за британската телевизия и радио. Забавен, интересен и с особено чувство за хумор, той много бързо успява да стане плеймейкър в медиите. С милиони почитатели и много иновации, този благородник има и невероятна филантропска душа. В началото на 90-те години идва и онзи специален момент, когато английската кралица го посвещава в рицарство. Решението е посрещнато с още повече радост за феновете и огромна любов. Кой точно е Савил? На 31 октомври 1926 г. в Лийдс се ражда Джеймс Уилсън Винсънт Савил. Най-малкият от седем наследника на фамилията. Никой не е подозирал каква главоломна кариера ще направи сър Савил и как в края на дните си ще разполага със сумата от 40 милиона британски лири.

Savile And Thatcher

Колкото и невероятни да са неговите постижения, нито едно не може да премахне тъмната страна, която този човек има. Не случайно някои медии го наричат Бил Козби на Великобритания. Проблемът е, че въпросният може да се идентифицира и с един друг поп изпълнител, чиято музикална кариера успя да се замести с показанията на двама души. Истината винаги закъснява или взима обиколния маршрут и едва през 2016 година ще стане ясно, че Дейм Джанет Смит е успяла да проследи кариерното развитие на рицаря на короната, където установява множеството сигнали за сексуален тормоз, датирали от далечната 1965 година. В повечето случаи г-н Савил е използвал своята позиция и власт, но не и на теротирята на телевизията и радиото. В списъка с жертвите присъстват около 8 лица на 10-годишна възраст. Апогеят на престъпления за Джейми е пускането на новото предаване „Top of the Pops“.

По думите на разследващата журналистка, рицарят предпочитал млади момичета – обикновено тийнейджърки. Все пак не са малко и случаите на момчета, които също присъстват в дългия лист. Популярността на тази личност е била повече от златна, защото отвъд усмихнатия и невинен човек се крие сексуален хищник, който няма нищо против да злоупотребява с властта си. Имайки предвид, че на 34-годишна възраст е картотекиран като един от най-големите благодетели и доброволци на централната болница в Лийдс, можете да се досетите колко точно достъп е имал до младите пациенти. През 1968 г. е готов да се запише и за доброволец и портиер, с което посреща болните пациенти и ги бута на носилката. Можете да си представите детския ентусиазъм, когато бъдат посрещнати от звездата на BBC. И нещо повече, болницата печелила от него и почти всички се радвали на присъствието на Джими. Като добър самарянин, той не пропускал да включва благотворителните акции и да споделя за всяка потенциална епидемия, която може да коства живота на пациентите.

Quiz Bingo Team

Желязното алиби на хищника не може да се пропука цели 30 години. Не трябва да вярваме, че пациентите обаче са мълчали. В болницата постъпват оплаквания от г-н Звезда. Един от 14-годишните пациенти споделя как Савил се появява, за да го успокои, но докато е на инвалидния стол, получава нещо повече от интимно погалване. Целият процес под болничната нощница е около 10 секунди – повече от достатъчно, за да създаде сериозни спомени. Подобни случаи не са малко, но според извършителя, всичко това е опит на малките хора, които искат да вземат парче от него. Колкото по-известен става английския благородник, толкова повече легендите се превръщат във викове и някой трябва да ги чуе. Манипулацията върви с добър рейтинг, качествена програма и дарителски кампании, очаквано е с това да се привлича и по-специално внимание. Много скоро принц Чарлз иска да се запознае с тази личност и някъде през 70-те срещата е факт. Двамата стават приятели и има слухове, че именно Савил разглеждал някои от речите на принца и дори обръщал внимание на здравословни практики и промени на законите за здравеопазването.

Може да има и нещо странно и дори лудо в цялото присъствие на звездата. След като баща му умира, Савил купува на майка си апартамент и практически я произвежда в своята официална публична половинка. Отново изтъква своето добро сърце или сякаш прикрива някакви други травми от детството. Все пак е трудно да откриете човек, който казва, че майка му най-накрая е била изцяло негова в онези 5 дни след смъртта и дори е имала прекрасна такава. Не случайно започва да се смята, че тъмната страна проговаря и водещият страда от така наречения Макиавелизъм – особена форма на двуличие, измама и още куп красиви качества за манипулиране. Именно съдебните психолозите по-късно ще открият, че Савил е имал сексуални партньори на възраст от 5 до 75 години и полът изобщо не е бил от значение. Некрофилията също се смятала за възможна опция. Театърът на модерния Калигула не можел да се пропука. Като звезда в медийните среди и човек с любящо сърце и хиляди дарени лири, Джими бил само обект на желание сред останалите господа от хайлайфа. Всеки искал да се снима с него, всеки искал да бъде в неговото обкръжение и дори г-жа Тачър не пропуснала тази възможност.

Saville, Jimmy

През 80-те години именно нейни близки и препоръчват да не подкрепя рицарското звание и титла, но тя не ги слуша. Проблемът е, че с много приятели е трудно да се даде гласност, а когато говорим за един толкова добре завършен кукловод, Джими е просто брониран в медийното пространство. Всяко заведено дело не получава гласност, неговите приятели са твърде много. Дори се стига следното изказване в публичното пространство: „Мразя деца и не искам да имам нищо общо с тях“. Нещо повече, всички го спрягат за педофил, но той самият знаел истината и заявявал, че няма никакво отношение към тях. И така театърът продължава някъде до 2011 година, когато той самият продължава да води редица дела по темата. Месеци след смъртта му се разкриват и всички тъмни деяния. Вестниците споделят, че през последните 6 десетилетия е използвана най-умелата диверсия на шоубизнеса за прикриването на една зверска тайна. Само в болницата в Лийдс са покрити около 60 дела на сексуално малтретирани хора – 33 от тях са на възраст от 5 до 75 години. В болницата в Бродмор има поне още 5 забравени или изчезнали случая. С годините до днес става ясно, че излизат още повече тъмни дела и разбира се, рицарят се превръща от най-обичания човек на острова в най-жестокото чудовище. До този момент се говори за около 500 жертви, но може да бъдат и повече.

 
 
Коментарите са изключени за Джими Савил – тъмният рицар на короната

Повече информация Виж всички