Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.
Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg
Пияно свинско от Невена Христова
ПРОДУКТИ:
200-300гр свински пържоли (врат или бут)
2 средно големи глави лук
2-3 скилидки чесън
6-7 големи гъби
1-2 моркова
100гр кашкавал
Зехтин
Балсамов оцет
Сол, черен пипер, кимион, вегета, риган, девисил
Нарязваме на не много ситно, но не и много едро, две глави лук. В йенска тенджера поставяме няколко капки зехтин на дъното, отгоре лука и 2-3 ситно нарязани скилидки чесън. Овкусяваме ги със черен пипер и малко вегета (или само сол, ако не сте привърженик на подправката). Отгоре поръсваме нарязаните на шайби моркови и върху тях част от нарязаните гъби (малко повече от половината трябва да останат). Овкусяваме свинските пържоли (от бут или врат) със сол, черен пипер и кимион от двете страни. Нареждаме върху зеленчуците и поръсваме с малко риган и девисил. Върху всяка от тях капваме и по малко балсамов оцет и нареждаме по едно или две тънки парченца кашкавал. Върху така подреденото месо плътно застиламе останалите гъби и осоляваме и слагаме малко черен пипер и малко зехтин. Заливаме всичко с една чаша бяло вино и доливаме вода, така че да покрие месото. Завиваме с фолио и печем за около час с него, а след това за още около 20-30 мин без капак и фолио (до готовност на месото).
Приятен апетит! :)