Време е отново да гостуваме на нашите приятели от https://www.bb-team.org за нещо вкусно и здравословно. И тъй като отново сме си харесали десерт, ви препоръчваме да хвърлите око на тази вкусна салата :
Салата “Капрезе” с моцарела и босилек
А ето и днешната рецепта на Владимир Недков, който има дългогодишна практика на треньор, нутриционист и публицист.
- 350 г среднозърнест ориз;
- 100 г стафиди;
- 500 мл прясно мляко 3,6%;
- 100 г пчелен мед;
- 30 г краве масло;
- 1 ч.л. настъргана лимонена кора;
- 1 с.л. лимонов сок;
- 30 г счукани бадеми;
- смлян кардамон на вкус.
Оризът се вари, докато стане полуготов. Трябва да е все още твърд и да не лепне. Така приготвен, оризът се смесва със стафидите, меда и маслото. Залива се с горещото мляко и се слага да заври.
След кипване намалете силата на огъня и оставете сместа да къкри 10-15 минути. Преди да се свали от огъня, се подправя с лимоновата кора и сока. Разпределя се в купички и чашки и се охлажда. Преди сервиране се посипва със счуканите бадеми и смления кардамон.
Време за приготвяне | Грамаж на порцията | Белтъчини | Въглехидрати | Мазнини | Ккал |
30 мин. | 1110 | 52,7 | 453,4 | 67,5 | 2542 |