Бърз ябълков десерт

img10

От тефтера с рецептите на Катя Генова – един десерт, който може да се прави през всеки сезон бързо и лесно.

82bere2

Купувате:

- 1 кг ябълки

- 1 пакет обикновени или маслени бисквити

- 200 гр. Брашно

- 150 гр. Захар

- 3 яйца

- 1 пакетче масло

- Натрошени орехи

- Бакпулвер

Приготвяте:

На дъното на тавичка разтопявате 1 пакетче масло.Отгоре натрошавате бисквитите и ги смесвате с толкова счукани орехи, колкото обичате.

Върху бисквитите нареждате ябълките, настъргани или нарязани на резенчета.

Заливате с тесто, приготвено от разбитите със захарта яйца, брашното, бакпулвера.

Печете на вентилаторната програма на фурната, докато отгоре се зачерви. Проверете с клечка за зъби, дали тестото се е изпекло, преди да спрете фурната. Заради влажните ябълки, то има нужда да се пече отдолу по-дълго, а отгоре дава вид, че е готово.

Накрая може да поръсите с пудра захар.

Споделяне
Харесва ми
Споделяне

Подобни

Ексклузивно

Последни