Фирма продава костюм за еко погребение

| от |

Вярвате или не, еколозите започнаха да гледат с особен интерес и върху начина за погребване на един човек. Ако не сте чували как точно протича един погребален процес, то спокойно можем да кажем, че не е много екологичен.

На първо място при традиционното погребение, тялото се напомпва с няколко литра течности, за да може изпращането на мъртвеца да има малко по-разумен вид. След това същите ще напуснат тялото и накрая ще започнат да излизат и от самия ковчег. Логично е да се сетим, че течностите вътре са токсични. Самото гробище, което трябва да се поддържа чисто и малко по-зелено, също използва пестициди и тонове вода, за да може да се запази природата.

При кремация ще се използват около 100 литра твърдо гориво, за да се достигне температура от близо 982 градуса по Целзий. Процесът освобождава карбонов монооксид и меркурий от всички зъболекарски процедури във въздуха.

Очевидно е, че скоро ще има някаква интервенция в целия процес, но докато очакваме Грета Тунберг да се постарае да направи всички безсмъртни, лесно ще открием, че има и някои други интересни решения.

Индустрията за еко погребения – не се шегуваме, очевидно съществува такава – имат много сериозен възход. Броят на компаниите, които твърдят, че имат решение за редуцирането на въглеродния отпечатък се повишават драстично. Компанията Coeio Infinity Burial Suit дори предлага още едно интересно решение.

Костюмът им е шикозен и създаден от органичен памук, който разполага с гъбени спори. След като преминем в следващия свят, тялото ни ще остане под пръстта и тогава гъбите ще се постараят да консумират всичките токсини от тялото и ще помогнат за много по-лесното почистване на почвата.

На този етап се твърди, че няма да могат да се справят с формоалдехида, но той самият не е единственият в тялото. Твърди се, че компанията иска да направи самия процес малко по-зелен и чист. Според изследванията на Центъра по заразни болести, тялото на човека от XXI век съдържа най-различни токсини в себе си. Те могат да включват BPA, тежки метали, волатилни органични съединения, пестициди, бипродукти и други. Гъбите ще извличат ензимите и ще ги разграждат по органичен начин. Твърди се, че това е единственото решение за овладяването на радиоактивно замърсяване, както и петролни разливи. Броят на гъбите, които могат да постигнат това, не е малък и те самите не могат да се смятат за рядкост. Много от ядливите гъби имат това качество и пречистват почвата.

Джеа Рим Лий, създателят на компанията, е търсил най-различни начини за създаването на хибридна гъба, която може да разлага тела, да се храни с токсини и да превръща тялото в почва. След доста сериозни проверки и тестове, новата порода гъби – Инфинити – може да се справи с тази задача. Показаните костюми приличат на облекло на нинджа и покриват почти всичко от тялото, но с изключение на лицето.

Създателят е на мнение, че това е най-добрата стъпка, колкото и да не искаме да го приеме, един ден всички ще напуснем тази земя, но пък можем да направим най-доброто за природата като последен акт. И преди да си помислите, че това е твърде абсурдно, нека напомним, че същата компания прави такива костюми и за домашни любимци.

 
 
Коментарите са изключени за Фирма продава костюм за еко погребение

Повече информация Виж всички