Спортни хроники: „Магията на ФА къп бе окървавена от нарязания ми… Сещате се!“

| от |

Такива като Стивън Джрерад се раждат веднъж на сто години, убедени са феновете на Ливърпул. Отдавна Стиви Джи не носи червената фланелка, но още се пеят песни за него. Няма как – легендите не се забравят. И всички на „Анфийлд“ вярват, че Джерард един ден ще поеме отбора на сърцето си и ще направи това, което не успя като футболист. Да стане шампион на Висшата лига!
Няма как да не му тежи, че не успя да го стори в дните си на футболист, но времето не може да се върне. Каквото било – било.

Важното е, че оставяше сърцето си на терена и затова вечно ще бъде обичан от феновете. Той не се страхуваше да влиза в битка и с най-коравите опоненти. Не се страхуваше да помирише кръв, образно казано. Но бивш лекар на Ливърпул повдигна завесата за една негова травма от миналото, която е останала тайна за широката публика.

След сблъсък на терена Джерард получил прорезна рана на… пениса си. Андрю Маси тъкмо бил назначен в лекарския екип на „червените“, когато се сблъскал с необичайната травма.
Ето какво разказва той: „Стиви дойде при мен в края на мача и каза: „Док, ще трябва да ме погледнеш.“ Погледнах надолу и видях кръв навсякъде по него и си помислих: „Боже, това трябва да е наистина много болезнено.“ В главата си се опитах да се върна към годините в медицинския университет, но не си спомних по време на моето обучение някой да ме е учил как се шие пенис. Помислих си: „Не искам първият пенис, който шия, да е този на Стивън Джерард.“ Но беше точно той.“

Анди се присъедини към Ливърпул през 2013 г. като доктор на академията и медицински координатор по време на мачовете на мъжете, преди да бъде назначен временно за главен лекар на първия отбор година по-късно – позиция, поел впоследствие за постоянно след успешното зашиване на Стиви.

Шортите на бившия капитан на „червените“ били пропити от кръв по време на двубоя за ФА Къп през януари 2014 г. срещу Борнемут.
Работата била наистина много сериозна и нямало време за губене. Лекарят извършил интервенцията на стадиона на „черешките“.

Следва разказът на Стиви: „Доктор Маси поговори с няколкото човека в стаята и ги помоли да напуснат. Свалих си шортите, погледнах надолу и ми се подкосиха краката. Не исках повече да гледам. Надявах се, че не се сбогувам със стария си приятел. Стараех се да не гледам какво прави, а усещах, че и той не се чувства твърде комфортно. Док Маси определено си мечтаеше в този момент да лекува одраскванията и синините в академията.

Не говорех много. Исках го напълно концентриран. Той свърши добра работа. Не почувствах никаква болка, докато ме шиеше. Шевовете бяха четири, както беше предвидил предварително, облякох се и отидох обратно към съблекалнята ни.“
Обяснимо е защо Стиви Джи никога няма да забрави онзи мач с Борнемут.
Ето още от бившия капитан: „Магията на ФА къп беше окървавена в деня, в който пенисът ми беше нарязан, а след това зашит. Единствената изненада през онази събота беше разкъсването на деликатните ми части. Дръпнах шортите си и онемях. Всичко беше в кръв. Умът ми се луташе.

Притеснявах се, че се е случило нещо наистина сериозно. Дискретно издърпах бандажа, за да хвърля по-внимателен поглед. Изтичах до тъчлинията, право към Брендън Роджърс, и към лекарите ни. Казах на Брендън: „Имам проблем“ и посочих с пръст надолу. „Сериозно е и кърви“, казах още аз. Екипът ни се задейства бързо. Направиха параван, така че никой друг не можеше да види какво правим, докато подръпвах шортите си. Брендън погледна, направи гримаса и се хвана за главата.“
Естествено, на Стиви Джи не му останали сили и желание да отпразнува победата с 2:0 в съблекалнята след това.

Джерард, сега треньор на Астън Вила, добавя: „Играх с раната. Болката не беше толкова силна – просто тъпа болка и усещане за порязване. Иначе всички момчета припадаха от смях. Бяхме спечелили, атмосферата беше добра и смятаха, че е забавно. Получих нулева съпричастност и съчувствие от съотборниците си. Можете да си представите колко шеги отнесох на мой гръб – за контузията, шевовете, размера на пениса ми и бъдещето ми представяне в леглото. Може и да съм се усмихвал, но исках да ги взривя. Шайка футболисти са последните хора на Земята, които би искал да обсъждат състоянието на нарязания ти пенис.“

 
 
Коментарите са изключени за Спортни хроники: „Магията на ФА къп бе окървавена от нарязания ми… Сещате се!“

Повече информация Виж всички