Свети Патрик ли изгони змиите от Ирландия

| от |

Ако искате да живеете на локация без змии, то най-вероятно ще трябва да разгледате внимателно картата. Нова Зеландия е известна с това, че на нейната територия няма нито едно отровно същество. Въпреки това, ако имате прословутата фобия от змии, известна като офидиофобия, имате пълната свобода да изберете една от следните локации.

Ще открием, че в Исландия, Антарктида, Гренландия и Нова Зеландия, няма нито едно от пълзящите влечуги, което да активира напрежението. Сред по-топлите места се нареждат и Хаваи, но подозираме, че това не е точно локация по джоба на всеки с офидиофобия. Проблемът е, че това е скъпа фобия, но има и още едно място, където няма да откриете змия – Ирландия.

И има връзка между всички посочени локации, които са успели да прогонят този обитател. Не очаквайте гонения или преследване на змиите, легендата разказват, че Свети Патрик използвал своите невероятни сили, за да успее да прогони влечугите към морето. Наистина е било красиво вярване, но науката има един много различен отговор. За да отговорим на магическия въпрос, нека се върнем хиляди години назад към Ледената епоха. Преди много години, Ирландия е била част от по-голяма суша.

След като идва този ледников период, температурите падат драстично, но с лекото затопляне, животът започва да се развива. Има само една подробност, отдалечените точки започват да се затоплят преди около 10 хиляди години. Разтапянето на глетчерите излива тонове вода и прави връзката почти невъзможна. Следователно студенокръвните влечуги просто стоят далече. Последното повикване за бягане към екватора. След като сухопътната връзка е затворена, последните оцелели умират от студ. Животни като мечките и глиганите също се прехвърлят към Англия. Имайки предвид размерите на Ирландия, флората там е наистина впечатляваща и малко по-ограничена.

Ирландците не приемат толкова добре идеята и решават, че ще променят статистиката.

В момента може да откриете, че змията е много интересен домашен любимец и мнозина искат точно такова. Следователно можем да заявим, че няма змии в дивото, но домашни любимци могат да бъдат открити. Еко системата няма да се промени, ако бъдат пуснати в дивото, защото през зимата ще е много по-трудно оцеляването.

 
 
Коментарите са изключени за Свети Патрик ли изгони змиите от Ирландия

Повече информация Виж всички