shareit

Липсващи органи и изцедена кръв: Какво се случва с хиляди крави през 70-те години?

| от |

В Средния запад на САЩ през 70-те години на миналия век и отново за кратко в Орегон през 2019 г. хиляди говеда са открити мъртви при мистериозни обстоятелства.

По животните има следи от осакатяване, включително липсващи органи (в това число и половите), а разрезите по телата им са описани като „хирургически“. Някои, включително пет животни, намерени през 2019 г., пък са и с източена кръв.

„Животновъдите в цялата страна съобщават за подобни случаи с добитъка им“, обяснява доклад за осакатяванията от 1970 г. „Уши, очи, виме, анус и полови органи са премахнати с „хирургическа прецизност“. Земята около клетите животни пък няма никакви отпечатъци или следи от гуми.“

В допълнение историята става още по-странна, когато се появяват хора, които разказват за странни светлини, витаещи около местата, в дните преди осакатяванията. НЛО ентусиастите, разбира се, веднага подхващат, че става въпрос за извънземни, които явно са пропътували кой знае колко светлинни години през галактиката само за да си вземат от по-редките разфасовки говеждо.

Друга необичайна теория включват един основен елемент от 70-те години на миналия век – сатанистите. А друга се фокусира върху предполагаеми немаркирани хеликоптери около местата, където са намерени животните.

Местните правоприлагащи органи и ФБР изпитват затруднения да намерят обяснение за касапството, което изглежда дори се увеличават (вероятно поради фокуса на животновъдите върху убийствата и осакатяванията и желанието им да припишат смъртта на добитъка на мистериозен извършител). През 1975 г. например само в Колорадо са регистрирани над 200 случая.

Докато фермери, уфолози и пресата говорят за извънземни и конспирации с правителството на САЩ, има изследователи, които всъщност поглеждат ситуацията по-логично. Липсата на следи от хора или гуми до труповете, например, може да се дължи на това, че всъщност никой не се е доближавал до животните.

Един шериф на окръг Вашингтон решава да разследва, като оставя мъртва крава на открито, за да види какво ще се случи с труп в подобни условия. Шериф Хърб Маршал и неговият екип след това наблюдават ден и нощ как животното се разлага.

Въпреки че подозират, че мишеловите може да са отговорни за липсващите органи и вътрешности, те скоро откриват вероятен виновник за голяма част от раните по животните: мухи. Много мухи!

Sarcophaga nodosa

„След като умрялото животно започва да се разлага, в трупа се образуват газове, то започва да подува и тези газове изтласкват много органи и карантия отвътре навън. Тогава мухите идват и го почистват много, много бързо“, обяснява Маршал в шоуто на National Geographic „Is It Real?“

Мухите снасят яйца в по-меките тъкани, като очите, ушите и ануса, и скоро червеите разяждат тези части, създавайки рани, които приличат на хирургически разрязвания.

„Само за няколко часа мухите успяха да създадат условия, които изглеждат точно същите като тези, които заварихме на полето“, казва Маршал.

Ветеринарните лекари по това време посочват, че други мършояди – включително лисици, рисове, койоти и свраки – често търсят тези по-меки тъкани и могат да направят рани, които изглеждат хирургически. Междувременно липсата на кръв при животните може да се обясни със събирането на кръвта на дъното на трупа по време на естественото разлагане. ФБР, въпреки че не е завършило пълно разследване, тъй като е извън тяхната юрисдикция, също приписва осакатяванията на мършояди.

Въпреки че някои разследвания от правоприлагащите органи твърдят, че в малък брой от осакатяванията са замесени и хора (доказателствата на този фронт също са оскъдни и не довеждат до присъди), огромното мнозинство вероятно са били мършояди, чиято дейност е сбъркана с човешката заради паника , подхранвана от тогавашните медии. След като тя утихва, сведенията за осакатявания също намаляват.

През 2019 г. пет бика са открити мъртви по едно и също време в Салем, Орегон, без очевидна причина, което предизвиква спекулации.

„Да загубиш напълно здраво животно е странно“, казва тогава съсобственикът на ранчото Колби Маршал пред АП. „Да загубиш пет млади, много здрави, в страхотна форма, идеални бика, които са на една и съща възраст… това вече е много извън границите на нормалната дейност.“

Не е ясно за какво биха им били на хората органите, като се има предвид, че могат лесно да се закупят и от кланица или дори ги получат безплатно.

„Лично аз клоня повече към окултното, където хората по някаква причина – независимо дали е фазата на луната или каквито и ритуали да правят – отиват из различни области и осакатяват животни“, казва Маршал.

Точно както през 70-те години, най-вероятното обяснение, предложено от властите, е мършояди, въпреки че причината за самата смърт на животните остава неясна. С по-слабото медийно отразяване на случая, отколкото на този преди 50 години, животновъдите в района не забелязват други случаи, търсещи признаци на престъпни дейности. Или може би екипът от извънземни просто се отегчи вече да краде кравешки карантии.

 
 
Коментарите са изключени за Липсващи органи и изцедена кръв: Какво се случва с хиляди крави през 70-те години?

Повече информация Виж всички