Откриха китаец, който 9 години се смяташе за кремиран

| от |

Жуо Канглу най-вероятно може да се смята за един от най-големите късметлии в света. Това е човекът, който най-вероятно живее втори живот, след като неговото семейство твърди, че отдавна го е погребало. Китайското възкресение не се е случило, нито пък Жуо е успял да бъде първият чудотворец и наследник на Исус.

Истината е, че през 2014 г. претърпява автомобилна катастрофа. Семейство и приятели са отишли в болницата, за да идентифицират тялото, което е било открито на пътя и смятат, че това е техният близък. Малко след инцидента става ясно, че племенниците на Жуо решават да кремират тялото и с това приключва неговия живот, поне официално.

След близо 9 години се появява странен човек, който твърди, че познава семейството. Роднините смятат, че има познати маниери и започват да се притесняват, защото никой не възкръсва толкова лесно, впрочем изобщо не успява да постигне точно това. Въпросният непознат твърди, че е Жуо и винаги е живял в това село. Скитал е из провинциите в Китай, но никога не е умирал, което прави цялата история далеч по-достоверна.

След приключване на странството е решил да се върне у дома и да зарадва близките си, но не може да повярва, че е бил погребан. Необходим е още един въпрос: кого точно са разпознали близките? Кремираният очевидно няма да сподели тази информация, но и най-вероятно няма да има човек, който да реши да прави ДНК и да се опитва да разбере неговата самоличност. По-интересното в случая е, че Жуо преминава ДНК тест и се оказва, че е жив и здрав. Семейството потвърждава неговата идентичност, а и неговият внук го познава в момента, в който се прави срещата.

Чудото може да не е оригинално, но семейството отново е цяло, въпреки толкова черните новини и изживения стрес преди години. Това далеч не е единствената новина за изчезнали или възкръснали хора в Китай. Много от жителите на малки села изчезват от родните си места в опит да открият работа в големите градове. Проверката на личните данни не е особено достоверна, след като мнозина нямат документи.

Канглу най-вероятно е търсил точно това, но не е очаквал да бъде погребан или толкова лесно объркан от близките си. Най-обидната част е, че семейството искало да направи и очна ставка, като дори се изискало от пенсионера да напише имената на всичките си роднини, както и да се опита да ги идентифицира по снимки. Властите в момента са се насочили към друг проблем – да разберат кой е бил кремираният през 2014 г.  

 
 
Коментарите са изключени за Откриха китаец, който 9 години се смяташе за кремиран

Повече информация Виж всички