shareit

Два дни до едно от най-големите авиационни събития в България

| от CHR Aero |

Подготовката за едно от най-големите авиационни събития в България е в разгара си.

Само след два дни, в неделя, 16 октомври 2016 г., Airbus A380 на Lufthansa ще лети за първи път до летище София и ще има четиричасов престой в столицата. Най-големият пътнически самолет в света ще осъществи специален полет от Франкфурт с очакван час на заминаване в 09:50 часа сутринта (местно време) и ще кацне в София приблизително около 13:00 часа (местно време).

По случай 16 октомври – Празник на авиацията и Военновъздушните сили, Командването на ВВС организира ден на отворени врати в авиобаза Враждебна на 16 октомври от 12:00 до 17:30 часа.

Благодарение на това, присъстващите ще могат да разгледат статичен показ на авиационна техника – самолети Спартан, Ан-30, Л-410 и Ан-26, както и да наблюдават ниското прелитане и кацане на самолет Airbus A380 с добра видимост към пистата на летище София.

Lufthansa Group иска да отпразнува този специален повод заедно с българските си клиенти, обявявайки специална промоция на продажбите на билети за A380 от 14 до 17 октомври 2016 г.

Полетите, резервирани през този период от България до четирите дестинации на Lufthansa в Северна Америка, оперирани с Airbus A380, ще бъдат предлагани на крайна цена от само 380 евро за двупосочен билет. Тези дестинации са Хюстън, Лос Анджелис, Маями и Сан Франциско. В допълнение, Lufthansa пуска в промоция през този уикенд четирите си маршрута в Азия, обслужвани от Airbus A380 (Делхи, Хонг Конг, Пекин и Сингапур) на цена от 480 евро*.

Старши първи офицер Марио Бакалов, българският пилот на A380 в Lufthansa, и капитан Раймунд Мюлер, ще бъдат част от летателния екипаж и ще управляват А380 от Франкфурт до София. „Винаги е било моя мечта да пилотирам най-големия пътнически самолет в света до моята родна страна и на 16 октомври тази мечта ще се сбъдне,“ казва г-н Бакалов. Трасето с дължина 1,400 км. ще бъде прелетяно вероятно над Южна Германия, Австрия, Унгария или Словения, и Сърбия, преди самолетът да навлезе в българското въздушно пространство и кацне на Летище София. Стандартното полетно време е около 1:50 ч. Летище София е готово за A380: размерите на полосата позволяват на A380 да кацне и да излети нормално.

На борда на полета до София ще бъде и Хайке Бирленбах, Вицепрезидент „Продажби“ за Европа в Lufthansa Group. Освен нея, делегация от високопоставени лица, клиенти на авиокомпанията и медии от България ще имат възможност да посетят двупалубния самолет, който ще остане до 17:00 часа в българската столица.

“Щастливи сме от огромния интерес през последните седмици“, казва Александър Толвет, Регионален директор за България, Албания, Македония и Косово, Lufthansa Group . “Очакваме с нетърпение едно забележително събитие на 16-и октомври”.

Цялото събитие се организира в партньорство с Луфтханза Техник и Летище София.

*Ценовата оферта е на база наличности и специални условия. Пътуването до Северна Америка трябва да бъде извършено до 24 юни 2017 г., а това до Азия – до 28 февруари 2017 г..

 
 
Коментарите са изключени за Два дни до едно от най-големите авиационни събития в България