Ресторант в Дисниленд спечели звезда Мишлен

steven-lozano-7ken2lBmCiQ-unsplash
Снимка: Photo by steven lozano on Unsplash

Не много хора свързват Светът на Дисни с изискана кухня; посетителите на парка обикновено си взимат сладолед или чипс. Но за порасналите фенове на Дисни един ресторант малко встрани от стандартните туристически пътеки, обещава истинско кулинарно преживяване - току-що удостоено със звезда Мишлен.

Списание "Food & Wine" съобщава, че "Виктория и Албърт", който се намира в курортното селце на Дисни Гранд Флоридиън близо до парка в Лейк Буена Виста, щата Флорида, наскоро е бил награден от гида на Мишлен, като се твърди, че това е първият ресторант в увеселителен парк, който някога е получавал това отличие.

"Главният готвач Матю Соуърс готви със съвременен устрем и използва влияния от Азия до скандинавските страни", отбелязва пътеводителят "Мишлен". "Деликатни тарталети с новозеландски лангустини, забележителни "сандвичи" с карпачо от еленско месо и червено зеле и смели сосове като бордолез с чери кола. Други детайли като меню с различните води [като винен лист, но за трапезна вода - бел. ред.], богато украсен сервиз за кафе и чай и сериозна винена програма впечатляват допълнително."

Откритият през 1988 г. обект се отличава с еклектично многостепенно меню, сервирано в продължение на четири или повече часа, което може да се променя в зависимост от сезона. Посетителите могат да изберат основната зала за хранене или "стаята на кралица Виктория" - по-интимна зона, ограничена до четири двойки.

Единственото нещо, което не се променя, е цената: Цената на билета е фиксирана и започва от 295 долара на човек, като съчетанието с вино добавя 150 долара или повече към сметката. (При първоначалното си откриване през 1988 г. ресторантът е струвал 65 долара на човек).

През 2022 г. Съмър Хъл от сайта The Points Guy разказва за преживяването си по време на изискана вечеря в парка. Описвайки го като "разкошен" и с почти никаква иконография на Дисни - с изключение на портрет на Пепеляшка - Хъл изглежда впечатлен от преживяването. Пиршеството от 10 ястия включва еклер с шунка иберико, хайвер, прясна жълта опашка [риба], агнешко с мариновани боровинки и бисквитка. Музикалният акомпанимент е осигурен от арфист.

"Това е място, където столът и салфетките ви се пренареждат всеки път, когато станете, чантата ви има свое собствено място, а чиниите на вас и вашите спътници се сервират в синхрон, сякаш са част от трениран танц", пише Хъл.

Но ресторантът не е за всички - гостите трябва да са на възраст над 10 години. И заради полуофициалният дрескод, не са позволени тениски с Мики Маус.

Споделяне
Харесва ми
Споделяне

Подобни

Ексклузивно

Последни