Учени откриха на какво се дължи ползата от шоколада

chocolat-nourriture-sucreries-9-1080x1920

Учени от университета на Луизиана откриха, че ползата от черния шоколад за сърдечносъдовата система се определя от начина, по който чревни бактерии ферментират какаовите фибри, съобщи в. "Дейли мейл".

chocolat-nourriture-sucreries-9-1080x1920

Бифидобактериите е млечнокиселите бактерии разграждат шоколада и произвеждат съединения, които Действат като естествeно противовъзпалително средство. То навлиза в кръвта и предпазва артериите от увреждане. Какаото съдържа полифеноли, които са антиоксиданти, напр. катехин и епикатехин. В него има и малко фибри. И двата компонента са трудносмилаеми, но лесно се обработват от добрите
бактерии в дебелото черво.

Черният шоколад съдържа повече какао и с него процесът е по-изявен. Комбинирането на какаото с пребиотици, които стимулират бактериалния растеж, също засилва процеса.

Споделяне
Харесва ми
Споделяне

Подобни

Ексклузивно

Последни

  • Живот
  • Учени откриха на какво се дължи ползата от шоколада