Порция: за 4 души
Състав
- 20гр. масло
- 2 глави громид лук
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 супена лъжица оцет балсамов
- 2 говежди пържоли (около 500гр.)
- 8 филийки хляб
- 2 печени чушки от буркан
- 40гр. рукола
- пържени или печени картофи като допълнение
С остър нож разрежете стековите по дължина, за да получите 4 тънки филийки. Загрейте електрическа скара. Подправете стековите със сол и черен пипер и ги изпечете на скарата от двете страни за около 5-6 минути за всяка страна или пък пък си ги направете по ваш вкус. Прехвърлете ги в чиниите и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги да постоят така 5 минути.
Поставете парчетата хляб на грила за да се запечат. Подредете парче изпечен хляб в чиниите за сервиране.Намажете с майонеза. Добавете пържолата, карамелизиран лук, резен чушка и рукола. Сгънете с друго парче хляб, за да получите сандвичи.
По желание ги поднесете с пържени или печени картофи.
Наздраве!