Всяка седмица Росица Гърджелийска ни предлага по една от своите рецепти.
Тя работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Рецепта за сладолед, защитена от всякакви алергии и непоносимости! Без глутен, без лактоза, без ядки, без захар и незнайно как - много вкусен!
Съставки:
4 банана
2 авокадо
4 с.л. какао
15 фурми
ванилия
Начин на приготвяне:
- Залейте фурмите с гореща вода и оставете да престоят 10 мин. Обелете и махнете костилката. Блендирайте ги до получаване на лепкава, гладка смес.
- Добавете и останалите съставки и блендирайте пак.
- Изсипете в съд за храна и замразете за поне 8 часа.
- Насладете се на този вкусен сладолед под горещото лятно слънце!