Нужни продукти:
За блата:
6 жълтъка
6 белтъка
3 с.л. брашно от тапиока
4 с.л. оризово брашно
1/2 ч.ч. кокосова или кафява захар
ванилия
Останалите съставки:
12 нектарини или праскови
1/2 ч.ч. мед
4 с.л. кокосово масло
1 капачка уиски
По желание:
сладолед
Начин на приготвяне:
- В малка тенджерка загрейте меда и кокосовото масло и оставете да ври леко, на не много силен огън докато промени цвета и стане малко по-гъсто. Това онема 3-4 минутки. Добавете уискито към края и махнете от котлона.
- През това време нарежете плодовете на половина, обелете ги и махнете костилките. Наредете ги в кръгла тава, така че да покриват цялото дъно.
- Изсипете върху плодовете карамела и пъхнете във фурната на 200 градуса.
- В купа разбийте жълтъците със захарта до получаване на светла на цвят и гъста смес. Добавете брашната и ванилията и разбъркайте добре.
- Измийте и подсушете бъркалките на миксера.
- Разбийте белтъците в чист, сух метален съд до получаване на твърди рогчета.
- Добавете белтъците към сместа със жълтъците и разбъркайте много бавно и внимателно.
- Извадете плодовете от фурната и изсипете сместа отгоре.
- Върнете обратно във фурната на 150 градуса за 45 мин с вентилатор.
- Извадете и оставете напълно да изстине.
- Сложете достатъчно голяма чиния върху таватаи бързо обърнете. Внимателно махнете тавата.
- Поднесете с топка хубав ванилов сладолед и се насладете на ммммм-канията на гостите ви.