shareit

Да дадем властта на телевизора

| от |

След като успя да предизвика референдум с три въпроса за промяна на избирателната система, който бе на крачка от задължителност, „Шоуто на Слави“ мина в следващото ниво на риалити формата „Телевизия управлява държава“.

Сценаристите на развлекателното предаване написаха закон за мажоритарни избори с помощта на „независими експерти“, а лично омбудсманът Мая Манолова се зае да го внесе за гласуване в НС. Но шоумените, повярвали си, че представляват суверена, не спряха дотук. Те привикаха законодателната власт в лицето на депутатите, а родните избраници бяха изслушани от Иво Сиромахов и Тошко Йорданов.

Ако ситуацията не ви се струва абсурдна и вече си купувате зелените гащи, можем да прескочим формирането на служебно правителство. И без това нито Росен Плевнелиев, нито Румен Радев си умират от желание да го правят. Да дадем властта на телевизора. Докато „Шоуто на Слави“ се занимава със законодателство, не е редно потенциалът на останалите предавания да остава неизползван.

Миглена Ангелова, която спечели VIP Brother е идеалният човек за премиер. Може да си вземе кака Лили и кака Лара за вицепремиерки, така смяната на караула почти няма да се усети.

В тази напечена обстановка МВР е ключов ресор, който се полага на „Фермата“. Динко, разбира се, ще отговаря за гранична полиция и бежанците.

ДАНС ще бъде поверена на „Господари на ефира“, които най-после ще могат да си провеждат разследванията официално.

Министерство на здравеопазването ще бъде поето от Гала и екипа й. С лековитите бръмбари и солите на д-р Папазова дефицитът на Здравната каса бързо ще бъде сведен до минимум. Самата НЗОК пък ще бъде поета от „Духът на здравето“ на д-р Неделя Щонова.

Министерствата на финансите и икономиката са подходящо поле за изява на Националната лотария и Лотария България. И без туй освен талончета за търкане не произвеждаме кой знае какво, а с по една милионна печалба на месец бюджетът е в кърпа вързан. За еврофондовете пък ще отговаря Тото 2.

Титуляр в Министерство на правосъдието става „Съдебен спор“, а Ути Бъчваров наследява Ангелкова в туризма, където ще продължи традицията с казана таратор.

В МОН след Меглена Кунева влиза Ники Кънчев, а със „Стани богат“ най-после ще знаем точната стойност на дипломите за висше образование.

Външните работи се поемат от водещата на „Без багаж“, спортът – от „Спортна треска“, а Методи Манченко ще седне в стола на Красен Кралев с главен консултант Вили Вуцов.

„Пееш или лъжеш“ ще отговаря за културата, „Бразди“ за земеделието, а храните се отделят в отделен ресор с „Bake off“ начело. На шеф Манчев от „Кошмари в кухнята“ пък се пада тежката отговорност наречена БАБХ (Българска агенция по безопасност на храните). Така най-после ще сме сигурни, че има яйца в майонезата.

Министерството на Лиляна Павлова ще бъде зачислено на „Шоуто на Канала“, чиито хамали единствени могат да доведат до успешен край санирането. За транспорта ще отговаря „БНТ такси“, а Диана Найденова от „Карай направо“ поема ДАИ.

Екологията ще бъде поверена на Мира Добрева, енергетиката на Цветанка Ризова, а отбраната – на Антон Хекимян.

С управление по телевизията най-накрая ще бъдем напълно готови да гласуваме за личности на следващите избори. А и зелените гащи по-лесно ще станат модерни.

 
 
Коментарите са изключени за Да дадем властта на телевизора