Спортни рекорди, които не могат да бъдат подобрени

| от |

Има рекорди, които завинаги ще останат в историята на спорта. Статистиката показва, че шансовете не са на страната на следващото поколение, макар и опитите да ни липсват. Спортът се промени, а с него и начина на трениране. Въпреки това ще открием, че някои от най-добрите атлети имат достойно място в архивите и все още са недостижими. В следващите редове ще разгледаме някои по-специални играчи, които печелят вниманието на аудиторията.

Дентън „Сай“ Йонг се извисява до нивото на месия в бейзбола. Пичърът има зад гърба си повече от 511 победи. За постигането на такъв невероятен размах, един пичър трябва да печели по 20 игри на година за цели 25 сезона и пак няма да му стигнат 11 мача. Дентър постига това в точно такава последователност. В цялата си кариера, той изиграва близо 749 срещи. Благодарение на промяната на правилата и броят на резервите, подобно постижение е почти невъзможно.

Калвин Рипкен също има на какво да се радва, той е участвал в 2632-а последователни мача. Талантът е ясен, но статистиката показва, че Рипкен е играл повече от 16 години във всички 162 срещи на един сезон. Рипкен е легенда, но днес няма да има играч, който да постигне това, броят на талантите и промяната на стратегиите ще ощети повечето атлети от страна на активността.

Уилт Чембърлейн е светило в баскетбола и през сезон 1961-1962 г. успява да отбележи средно по 50.4 точки на игра. Опити за счупване на рекорда ще има, но Майкъл Джордън ще е най-близко с отбелязването на 37.1 точки в игра. След него е трудно да се открият подобни рекорди.

Бил Ръсел е носител на друг рекорд в НБА. Той има 11 шампионски титли от американската баскетболна асоциация. Логично е, че се намира в отбора на Бостън Селтикс. Самият отбор се радва на 8-последователни титли в лига с още 30 отбора. Постижението е направено в епохата на свободните трансфери и акулите, които са готови да направят милиони от играчи. Днес е чудо, ако един отбор постигне това 1-2 пъти, а цели 8 ще бетонират Селтикс като абсолютен шампион.

Уейн Грецки може да се похвали с чин на божество в хокея. Пез цялата си кариера прави 2857 точки, отбелязва 894 гола и средно вкарва по 92 гола и 212 точки от 1981-1982 г. Грецки е герой за Канада и определено доказва колко невероятен може да бъде.

Един друг интересен рекорд, който може да се помни от феновете на Висшата Английска лига е, че Лестър успя да спечели титлата. Оказа се, че тогава и самите букмейкъри поставят един абсолютен рекорд в коефициенти – 5000 към 1. Предишният рекорд е в друга британска лига, където шансовете са едва 1000 към 1. Лестър остава в историята като много необичаен шампион, но и като рекордьор при коефициентите на букмейкърите.

 
 
Коментарите са изключени за Спортни рекорди, които не могат да бъдат подобрени

Повече информация Виж всички